7/11
Hojdacie kreslo

Hojdacie kreslo

7. listopadu 2013 v 07.00 , Bytové doplnky , Design , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok , Záhradný nábytok

Sponzorované odkazy

Nie je nič príjemnejšie, než sa po náročnom dni pohodlne usadiť do kresla a vychutnať si čaj alebo dobrú kávu. Už naši predkovia vedeli, čo je dobré na oddych a skoro v každej domácnosti v obývacej izbe, prípadne v spálni bolo hojdacie kreslo. Hojdacie kreslo je originálnym a hlavne užitočným darčekom.

Hojdacie kreslo je vhodným kusom nábytku, na ktorom môžete sedieť a pohodlne sa oprieť, čítať si knihu alebo sa len tak pohojdávať. Izbové hojdacie kreslo možno tiež využiť na to, aby ste uspali malé dieťa alebo aj seba. Avšak hojdacie kreslá nemajú len praktickú funkciu, sú veľmi dekoratívne a v každej miestnosti na seba strhnú najväčšiu pozornosť. Toto kreslo s ohnutým rámom existuje už takmer 400 rokov!

Vhodné je aj na terasu či do záhrady

Určite si pamätáte na doby, kedy ste sa hojdali v hojdacom kresle u babičky na chalupe. Aj keď sme v súčasnej dobe zaplavení moderným nábytkom, klasické drevené a ratanové hojdacie kreslá si svoje miesto nájdu v rade domácností. Tieto tradičné materiály sa hodia aj do interiéru, ale krásne tiež dotvárajú aj terasy či záhrady rodinných domov.

Ideálne hojdacie kreslo pre vašu verandu zdroj: WickerParadise.comIdeálne hojdacie kreslo pre vašu verandu zdroj: WickerParadise.com

Drevená klasika, ale aj ďalšie materiály

Svet hojdacích kresiel ponúka široký výber od rustikálneho hnedého lykového dreva až po farebnú nehrdzavejúcu oceľ. V prípade použitia dreveného hojdacieho kresla je potrebné dbať na pravidelné nalakovanie tohto modelu, aby sme sa z neho mohli tešiť dlhú dobu a aby sa drevo nestalo krehkým a lámavým.

Rôznorodosť nie je len v oblasti tvarov a materiálov. Pre väčšie pohodlie majú mnohé modely obaly z penovej hmoty, ktoré človeku umožnia sedieť a opierať sa čo najkomfortnejšie. Tieto prevedenia nechávajú priestor kreatívnosti. Dajú sa tak použiť jednoduché kreslá v jednej farbe, ale aj kreslá s kvetovaným vzorom, kruhmi, pruhmi aj s bodkami. Veľmi zriedkavé modely majú poťahy z kože, ktoré obrazne pozývajú k pokojnému a uvoľňujúcemu relaxovaniu.

Pohodlné hojdacie kreslo zdroj: WickerParadise.comPohodlné hojdacie kreslo zdroj: WickerParadise.com

Prepojte si svoje hojdacie kreslo s domácim kinom!

Keď sa povie hojdacie kreslo, mnoho ľudí si predstaví, ako v ňom sedí starší muž s fajkou v ústach a pomaly sa kolíše. Je to určite romantická predstava, ale hlavne mladšie ročníky to od tohto krásneho kusu nábytku odrádza. To je však veľká chyba, pretože hojdacie kreslo aj dnes môže byť dôstojným a elegantným doplnkom interiéru.

Dá sa zaobstarať aj takzvané multimediálne kreslo. To môžete prepojiť so svojím domácim kinom, hernou konzolou alebo stereom. Ergonomický tvar kresla spolu so zabudovanými reproduktormi umocní váš zážitok z hudby a zvukov.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS