8/2
Tak trochu iné stoličky: stoličky Superglue

Tak trochu iné stoličky: stoličky Superglue

8. února 2019 v 00.00 , Design , Nábytok , Stoličky

Sponzorované odkazy

Superglue – to je celkom zaujímavý názov pre stoličku. Má to znamenať, že si na ňu sadnete, a budete sa vám v nej sedieť natoľko dobre, že sa z nej neodlepíte? Skoro áno!

Stoličky Superglue dávajú pocítiť, ako možno, tak obyčajný a pre nás často samozrejmý kus nábytku vnímať inak. Nie je totiž stolička ako stolička. A Suerglue nie je len tak obyčajnou stoličkou, je to takmer kreslo, tak pohodlné a príjemné.

Nie je stolička ako stolička

Klasická stolička je jednoducho stolička. Ak ich vnímate spoločne pri stole, alebo len jednotlivo, vždy existuje pomerne veľká šanca, že budete vedieť, že sa pozeráte na stoličku. Superglue má všetko, čo kreslo má mať, napriek tomu je to stolička. Jedno sedadlo, dve lakťové opierky, jedno operadlo a štyri nohy. Tieto prvky dohromady tvoria stoličku Superglue. Tak jej hovoríme kreslo-stolička. Je počinom návrháraUkrajiny Dmitrija Kozinenka. Ten má na svojom konte už niekoľko desiatok originálnych a zaujímavých kúskov nábytku. A je o ne celkom dosť veľký záujem.

Superglue

Jeho Superglue stolička sa skladá sa z 3 plechových dielov, ktoré sú spojené plochými nitmi, ale nikdy by ste si nemysleli, že dohromady sa zložia v stoličku. A navyše sú jednotlivé kusy Superglue vyrobené tak, že len ťažko rozoznáte, ktorá súčasť hrá najväčšiu úlohu.

Proste Superglue je riešená tak, aby do seba všetko zapadlo a ladilo tak, ako prilepené k sebe. Kreslo-stolička má tak jedinečný dizajn, ktorý umožňuje, aby fungovala ako stolička bez vizuálneho prispôsobenia klasickému štandardu stoličky.

Kreslo-stolička Superglue má vďaka konkávnemu dizajnu troch jedinečne tvarovaných kusov všetko potrebné. Je tu sedadlo a operadlo, ktoré sú akoby jedným kusom. Dokonca aj dve opierky na oboch stranách pre ruky.

Superglue zostáva extrémne stabilná a pohodlná. K dispozícii je v niekoľkých farebných prevedeniach – bordó, hnedá, čierna, biela, transparentná zafarbená, alebo transparentná číra. Návrhár Dmitrij Kozinenko ako mladý ukrajinský dizajnér je na správnom mieste. Proste to vie.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS