4/10
Podľahnite kúzlu ethno štýlu!

Podľahnite kúzlu ethno štýlu!

4. října 2019 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Obývacie izby , Spálne

Sponzorované odkazy

Cestovanie je náplňou a koníčkom mnohých z nás. A je príjemné si nejaký kúsok priviezť na pamiatku aj domov. Pripomienka vzdialených obzorov niekedy ukazuje, ako je to u vás doma príjemné, bezpečné a útulné. Podľahnite ethno štýlu u vás doma!

A ak nemáte možnosť cestovať, či už z akéhokoľvek dôvodu, máme pre vás príma tip – skúste si svoj príbytok, alebo len kút či jednu izbu zariadiť v ethno štýle! Budete cool a zároveň si spestríte domov a interiér v ňom nevšedne a rozmanito.

Ethno štýl je rôznorodý. Každá kultúra má určité špecifiká čo do nábytku, prevedenia, materiálov a vzorov, textílií a tkanín. Textúry, farby, dekorácie aj jednoduchosť či umnosť a zložitosť prevedenia je daná určitým regiónom, kultúrnym dedičstvom ich predkov. Tieto znaky sú typické pre danú krajinu, svetadiel, región, alebo skupinu, kmeň či iné ľudské zoskupenie. Aktuálne je ethno štýl v popredí záujmu bytových dizajnérov. Je cool. Je pestrý, nesporne zaujímavý a veľmi farbistý. Prečo si teda nespestriť tohtoročnú jeseň práve ethno štýlom?

Ethno štýl v móde

Ethno štýl možno pojať hneď niekoľkými spôsobmi. Oblečenie v ethno štýle je pohodlné, plné farieb, obrázkových motívov na všetkom hlavne na tričkách, mikinách a blúzkach. Nohavice sú voľné, pohodlné, často plandavé. Všetko je vyrobené z ľahkých, prírodných látok, sukne majú často volány, aj v niekoľkých vrstvách. Veľmi trendovou záležitosťou je nápadná bižutéria, veľké a masívne náramky a reťaze či korálky na krk, často s veľkými farebnými príveskami. Pestrá móda, kde si nájde to svoje každý.

Ethno štýl v interiéri

To, čo platí o odevoch, môže byť ľahko aplikovateľné aj do príbytku. Ethno štýlom si nič dopredu nediktujete, a tvoríte ho sami podľa vášho citu, srdca a farebného aj estetického cítenia. Všetko je dovolené, a nič nie je zakázané.

Voľba nábytku, doplnkov, farebného poňatia, vzorov a materiálov je na vás. Môžete si vytvoriť celú miestnosť v ethno štýle, alebo len pohodlné posedenie s ethno textíliami, nejaký kút s dekoráciami a drobným nábytkom, alebo stenu či okno s dekoráciami a textíliami. Všetok nábytok a dekoračné bytové doplnky, ktoré sú v ethno štýle – teda inšpirované cudzími kultúrami, sú jedinečné, krásne, majú vôňu diaľok a horizontov, vyznievajú z nich ľudské a kultúrne tradície.

Základom býva prírodný materiál, poňatie inšpirované tradíciami a tradičným umením aj odlišným chápaním sveta exotických národov. Skúste si to a vytvorte si domov plný cudzokrajných krajín, a pritom domácky a pohodový.

Zdroj foto: Scotno.cz, Pixabay.com, Shutterstock.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS