11/3
Handmade nábytok a bytové doplnky - trend sezóny 2013

Handmade nábytok a bytové doplnky - trend sezóny 2013

11. března 2013 v 07.00 , Bytové doplnky , Byty , Kuchyne , Kúpeľne , Nábytok , Stoly a stolíky

Sponzorované odkazy

Svet handmade výrobkov zaznamenáva veľký boom. Najprv sme si obľúbili šperky, módne doplnky a oblečenie a súčasné trendy bývania 2013 už si tiež pohrávajú s myšlienkou DIY pre domácnosť.

DIY – čiže do it yourself – ponúka kreatívne a často veľmi lacné oživenie bežného nábytku i bytových dekorácií. Vyrobiť sa dá v podstate takmer všetko a nemusíte byť ani profesionáli v odbore. Stačí len dobrý nápad, troška zručnosti a nový prvok domácnosti je na svete. Dôležité je zjednotiť celkový dizajn, pretože by pri nepremyslenom umiestnení handmade nábytku či doplnku mohlo dôjsť skôr k narušeniu harmónie domácnosti.

Navyše na internete sa v súčasnej dobe nachádza veľa nápadov aj s podrobným popisom, ako daný predmet vyrobiť. Možno budete prekvapení z využitia starých vecí, ktoré ste už plánovali vyhodiť do kontajnera. Tak napríklad využitie starých kufrov, truhiel či lodných kufrov, je momentálne trendy a navyše aj praktické. Používajú sa do obývacích izieb ako stolíky k sedačkám a vyzerajú naozaj perfektne.

Z menších kufrov si zas ľahko vyrobíte nočný stolík k posteli. Využitie zrkadla a rámu je už len perličkou na záver.

Handmade prvky v kúpeľni

Pre inšpiráciu do priestorov kúpeľne som vyprala drevenú poličku na všetky „nevyhnutnosti,“ ktoré v kúpeľni často zaberajú dosť miesta, ale zároveň ich chceme mať po ruke.

Nie je luster ako luster

Hovoríte si, že handmade osvetlenie sa hodí iba pre profesionálnych domácich majstrov? Kdeže, zvládne ho aj žena. Stačí nám jedna drevená doska, veľké poháre s viečkami a kvalitné lepidlo. Pochopiteľne použijeme aj šikovného muža, ktorý by osvetlenie pripevnil na strop či iné vopred určené miesto.

Tento princíp sa využíva aj v kuchyniach na koreničky, kedy sa na dosku pevne nalepia viečka ak nim sa ľahko neskôr uchytí samotný pohár.

Palety a handmade nábytok

Myslím, že asi nešiel prehliadnuť trend paliet vo výrobe nábytku. Je to jednoduchá cesta ako si vyrobiť gauč, posteľ a dokonca ich využijeme aj v kúpeľni. Čo vy na to?

Handmade nábytok a doplnky oživia každý byt aj veľký dom. Nie je potrebné zaplaviť svoj príbytok nezmyselnými handmade výrobkami, ale na druhú stranu ho niektorým z nich môžeme príjemne obohatiť.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS