11/10
Bez chladničky to dnes jednoducho nejde! Kúpte si modernú a funkčnú novinku!

Bez chladničky to dnes jednoducho nejde! Kúpte si modernú a funkčnú novinku!

11. října 2019 v 00.00 , Domáce spotrebiče

Sponzorované odkazy

Chladnička, tá veľká biela vec, čo si pradie niekde v rohu kuchyne. Je samozrejmosťou a bežným spotrebičom, bez ktorého by sme sa dnes ale ťažko obišli. Výrobcovia preto produkujú stále nové a lepšie kúsky, spĺňajúci vyšší komfort, funkcie a vlastnosti ako tie predchádzajúce. Ktoré sú dnes v kurze?

Keby sme mali radiť rebríček typov chladničiek, tak najviac žiadané sú kombinované chladničky s mrazničkou. Potom sa stávajú na Slovensku čoraz obľúbenejšími americké typy chladničiek – bez a aj s výrobníkom ľadu. A práve u nich sa zastavíme, pretože sa objavila novinka medzi americkými chladničkami, ktorá sa derie do popredia.

Novinkou sú americké chladničky s novým trojdverovým riešením 3 v 1, ktoré ponúkajú chladničku, mrazničku a variabilnú zónu v jednom spotrebiči. Hlavnou prednosťou nových modelov je variabilná zóna a tiež uvádzacia cena, ktorá je u niektorých značiek výrazne nižšia ako u konkurencie. Rozprávali sme sa o nich s riaditeľom českej značky elektrospotrebičov Concept pre veľké domáce elektrospotrebiče Bc. Vítom Řehákom.

"Nové chladničky ponúkajú všetok komfort, ale za takmer polovičnú cenu a tým pádom sú pre bežných zákazníkov ďaleko dostupnejšie. Všetky modely zapadajú do jednotlivých dizajnových radov Conceptu a možno ich využiť ako voľne stojace, alebo vďaka praktickým rozmerom, zasadiť do kuchynskej linky, "povedal nám k tomu Bc. Vít Řehák.

Objem ponúka veľké úložné priestory

Celkový úžitkový objem všetkých modelov nových amerických chladničiek je úctyhodných 459 litrov (chladnička vrátane variabilnej zóny 292 litrov, mraznička 167 litrov) a ich premyslený interiér ponúka perfektný prehľad o všetkom, čo je vo vnútri uložené.

Veľká variabilná zóna je umiestnená v pravej dolnej časti chladničky, má objem 106 litrov a možno ju využiť ako chladničku, nulovú zónu, alebo soft mrazničku. V prípade potreby je tak jednoducho možné získať úplne bezkonkurenčnú mraziacu kapacitu o celkovom objeme 273 litrov. Variabilná zóna má vlastný zdroj svetla, teplotu možno nastaviť od –4 °C do 8 °C a možno ju aj úplne vypnúť.

"Veľmi radi a veľa využívame u našich spotrebičov aj najrôznejšie moderné technológie, ktoré nielen spríjemňujú používanie chladničiek, ale tiež pomáhajú k dlhšej životnosti uložených potravín. A naše nové modely amerických chladničiek ich ponúkajú hneď niekoľko, "vysvetlil Bc. Vít Řehák.

Aké technológie to sú?

Beznámrazový Total No Frost

Vďaka rovnomernému šíreniu suchého vzduchu nevzniká v chladničke vlhkosť, nedochádza k tvorbe námrazy a chladničku tak nie je nutné odmrazovať. Total No Frost zrýchľuje proces zmrazovania potravín, a tým prispieva k zachovaniu ich nutričných hodnôt po rozmrazení.

SmartTM funkcie

Pomocou jedného tlačidla je možné nastaviť optimálnu teplotu vo všetkých častiach chladničky. Teplota v chladničke bude automaticky nastavená na 5 °C, vo variabilnej zóne na 0 °C a v mrazničke na –18 °C.

Smart funkcie variabilnej zóny

  • Light Freeze – pre krátkodobé mrazenie potravín, kedy sa teplota nastaví na –4 °C
  • Fresh – teplota nastavená na 0 °C je ideálna pre skladovanie mäsových výrobkov a rýb
  • Vegetable – teplota 4 °C pre uchovanie čerstvého ovocia a zeleniny

Super Freeze

Zrýchľuje zmrazenie novo vložených potravín do mrazničky, ktoré si vďaka tomu zachovajú svoju chuť, vitamíny a ďalšie dôležité výživové hodnoty. V okamihu, keď je mraznička otvorená, tiež chráni uložené potraviny pred rozmrazením.

Fresh zóna

Priestor v spodnej časti chladničky, ktorý vďaka vlhkostnému ochrannému filmu a špeciálnemu tesneniu ponúka nižšiu teplotu a optimálnu vlhkosť. Dochádza tak až k 2 násobnému predĺženiu skladovacej doby a až 3 násobnému predĺženiu čerstvosti uložených potravín.

Metal cooling

Zadná stena chladničky je vyrobená zo špeciálneho metalického materiálu, ktorý dokáže pojať oveľa viac chladu než klasický plast. Chladnička tak po zatvorení rýchlejšie dochladí na nastavenú teplotu.

Ďalšie novinky

Z praktického hľadiska poteší u nových modelov amerických chladničiek tiež integrovaný výrobník ľadu. Je umiestnený priamo na vnútornej strane dvierok mrazničky a jeho používanie je viac než jednoduché. Do vaničky na ľad stačí naliať vodu a po zmrazení vysypať ľad pomocou otočného ovládača do vyberateľného zásobníka. Moderné úsporné LED osvetlenie dokonale osvieti vnútorný priestor chladničiek a pri neprivretých dverách dokáže informovať zvukový signál alarmu.

Všetky modely majú invertorový kompresor, vďaka ktorému sú chladničky tiché (42 dB), majú vyššiu efektivitu chladenia a dlhšiu životnosť. Jeho digitálny invektor tiež pomáha zachovať v chladničke stabilnejšiu teplotu, takže nedochádza k jej prechladzovaniu.

Ceny a rozmery nových amerických chladničiek

  • Chladničky majú na výšku 1830 mm, na šírka 911 mm a hĺbku 636 mm
  • Chladničky LA7791wh s dverami z bieleho tvrdeného skla a LA7791bc s dverami z čierneho tvrdeného skla vyjdú na 1080 €
  • Chladnička LA7791ds v tmavom antikore a LA7791ss v antikore stojí 1040 €

Za informácie ďakujeme Bc.Vítovi Rehákovi, riaditeľovi českej značky elektrospotrebičov Concept pre veľké domáce elektrospotrebiče.

  • Zdroj foto: My-concept.cz
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS