14/1
Chladničky ako základ kuchyne: Poradíme vám s výberom!

Chladničky ako základ kuchyne: Poradíme vám s výberom!

14. ledna 2013 v 07.00 , Kuchyne

Sponzorované odkazy

Chladnička je významným pomocníkom v každej domácnosti. Výber vhodnej chladničky sa môže stať ľahko labyrintom blúdenia medzi predajcami a rôznymi značkami. Na trhu nájdeme mnoho typov chladničiek, ale ako vybrať ten, ktorý sa pre nás presne hodí?

Vyberáme typ chladničky

Pri výbere vhodnej chladničky je potrebné zohľadniť mnoho parametrov a ujasniť si, aké sú naše požiadavky. Prvým dôležitým kritériom je typ chladničky. Rozlišujeme chladničky jednodverové, kombinované a americké.

Americké chladničky

Medzi základné výhody americkej chladničky patrí veľký objem. Je teda vhodná najmä pre početnú rodinu, ktorá potrebuje uložiť veľké množstvo potravín. Zároveň poteší náročnú klientelu, pretože tieto chladničky vždy podliehajú vysokým dizajnovým požiadavkám. Najvyššej kvality sa dočkáme aj pri spotrebe energie. Väčšina amerických chladničiek je vyrábaná v kategórii A alebo A +. Každá starostlivá gazdinka ocení úložný systém a ten je naozaj prepracovaný do najmenšieho detailu. Nevýhodou je veľká obstarávacia cena (700 až 2000 eur) a nemalý priestor, ktorý táto chladnička bude potrebovať.

Kombinované chladničky

Výhodou kombinovanej chladničky je najmä oddelenie chladiacej a mraziacej časti. V tomto prípade si musíme dať pozor, ako často mrazničku využívame. Ak potrebujeme predovšetkým chladničku, zvolíme umiestnenie mrazničky v spodnej časti. Vysvetlenie je prosté – nebudeme sa musieť pre bežné potraviny neustále ohýbať. Aj tieto chladničky sú vyrábané s vysokými požiadavkami na kvalitu. Sú vhodné do bežných domácností, a to predovšetkým do panelákových bytov, kde nezaberú toľko priestoru a zároveň poskytnú dostatok miesta pre uloženie potravín. Aj obstarávacia cena je pomerne priaznivá. Kvalitné chladničky zaobstaráte od 250 eur a vyššie.

Jednodverová chladnička

Aj jednodverové chladničky nájdeme v tej najvyššej kvalite. Výhodou sú bezpochyby možnosti výberu menších veľkostí. Tieto chladničky sú tak ideálne na víkendovú chatu alebo do menšieho bytu, kde žije jedna až dve osoby. Obstarávacia cena menšej chladničky v energetickej skupine A + sa pohybuje okolo 150 eur a vyššie. Nevýhodou môže byť pre mnohých neoddelená mraziacia a chladiacia časť a nedostatočné delenie priestoru vo vnútri chladničky.

Pri výbere chladničky zohľadňujeme aj jej veľkosť a usporiadanie. Vyššie uvedené popisy jednotlivých typov chladničiek by mali uľahčiť naše rozhodovanie.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS