26/12
Vyberáme záchodovú dosku

Vyberáme záchodovú dosku

26. prosince 2011 v 07.00 , Bytové doplnky , Kúpeľne

Sponzorované odkazy

Záchodové dosky nepatria spravidla k žiadaným produktom, pretože ich nákup realizujeme automaticky s obstaraním novej toalety. Ich nákup, ktorý je spojený s výberom, riešime vtedy, keď nám doštička praskne alebo sa inak poškodí.

Výber záchodových dosiek je takmer bez hraníc

Ponuka záchodových dosiek je na našom trhu nielen široká, ale tiež veľmi rozmanitá. Sortiment disponuje nielen rôznymi farbami, ale aj materiálmi, štýlmi a nekonečnou dizajnovou škálou.

Ich výber je však nutný prispôsobiť súčasnému vybaveniu kúpeľne, nie do každej je vhodný lopárik s veselými motívmi. Pri výbere je však nutné zohľadniť v prvom rade funkčnosť a kvalitu, ktorá nemusí byť vždy 100%.

Ak sme nútení kúpiť novú doštičku, snažme sa na nej nešetriť a vyberajme z ponuky kvalitných modelov. Klasický plast, ktorý je najlacnejší, radšej nahraďme o niečo drahším, zato ale kvalitnejším duroplastom.

Materiál záchodových dosiek v nekonečnej škále

Záchodové dosky môžeme zaobstarať v rôznom materiálovom prevedení, výber záleží na našom vkuse a dostupnej finančnej situácii.

Klasikou je plast

Plast je najlacnejšou variantou, kedy za veľmi nízke peniaze však dostaneme tovar, ktorého životnosť veľmi rýchlo zanikne. Problémom plastových dosiek je aj ich údržba, všetky nečistoty sa dostávajú pod povrch a po nejakej dobe dochádza k škaredému sfarbeniu.

Klasický plast Radu nahra´dme tzv. duroplastom, ktorý odoláva nielen nečistotám, ale aj povrchovému poškodeniu. Jediným problém tu ostáva cena, klasické plastové dosky kúpime rámcovo od 5eur , zatiaľ čo za záchodovú dosku z duroplastu zaplatíme okolo 30eur.

Tradíciou je drevo

Drevo sa čím ďalej, tým viac začína integrovať do všetkých miestností domu, preto niet divu, že sa objavuje aj v podobe záchodovej dosky. K nevýhodám dosiek z dreva však patrí ich náročnejšia údržba a časté ošetrenie, pretože vrchnou vrstvou je lak. Cena za drevené dosky sa pohybuje v rozmedzí od 15eur, vyberať možno z rôznych drevín a farebných úprav.

Novinky sú in

K novinkám na trhu patria mäkké záchodové dosky, v ktorých sa budeme cítiť ako v bavlnke. K výrobe mäkkých dosiek sú použité špeciálne materiály a textúry, nejedná sa o klasický textil. K ich prednostiam patrí ľahká údržba, avšak nevýhodou je ich cena, ktorá začína od 200eur.

zdroj: http://koupelny-obchod.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS