19/1
Počítačové stoly

Počítačové stoly

19. ledna 2014 v 07.45 , Stoly a stolíky

Sponzorované odkazy

Každý, kto používa počítač, pravdepodobne riešil v minulosti problém, kam ho umiestniť. U laptopov sa to dá riešiť ešte pomerne ľahko, pretože aj písanie na kolenách niektorým užívateľom nemusí vadiť. Avšak ak vlastníte klasický desktop počítač, budete musieť uvažovať o kúpe PC stola, pretože klasické písacie stoly, či dokonca v extrémnych prípadoch jedálenské stoly, nie sú vhodné. Navyše spolu s počítačovým stolom získate aj rad „vychytávok“, ktoré vám uľahčia prácu.

Stoly pre laptopy

Začneme s notebookmi. Doba, kedy ste mohli pre vášho kompaktného miláčika zohnať maximálne klasický konferenčný stolík, je preč. Ponuky sa rozširujú, dizajnéri sa hrajú s detailmi a zákazník si pomaly môže vybrať riešenie aj podľa modelu prístroja. Hlavne švédsky špecialista, spoločnosť IKEA, je v tomto smere veľmi starostlivý. Ponúka totiž doslova geniálne skrinky, ktoré po otvorení smerom k vám, vytvoria pomerne priestrannú poličku, v ktorej je aj miesto napríklad na CD nosiče. Po skončení práce ju možno zase zavrieť, čo zásadným spôsobom šetrí miesto. Na spodnej strane je aj otvor pre kabeláž a vo vnútri je pracovná plocha pokrytá protišmykovým elastickým pásom. Aj napriek kvalitným použitým materiálom je cena pomerne nízka, okolo 60 €.

PC stoly

Samozrejme frekventovanejšia je kategória klasických PC stolov. Na výber máte v podstate z dvoch smerov, ktorými sa dá pri výbere uberať. Buď pôjdete do „nudného štandardu“, čím myslím obvyklé rohové stoly a opozerané riešenia. Nemôžeme mu síce uprieť niektoré výhody ako je napríklad možnosť výroby na mieru, vďaka ktorej môžete vyplniť práve prázdny roh v miestnosti, ale bola by škoda dnes, kedy je trh plný noviniek, vracať sa do minulosti. Cena sa pri týchto počítačových stoloch odvíja priamo od použitého materiálu, takže ju ťažko ohraničiť. Pri kúpe si ešte dajte pozor na praktickosť. Niektorí výrobcovia sa totiž snažia použiť čo najviac poličiek a potom sa vám ľahko môže stať, že budete mať síce PC stôl s policou na tlačiareň, ale nebudete mať kam dať nohy.

Design

Druhý smer pri výbere počítačových stolov je pre tých odvážnejších, ktorí chcú do svojho bytu získať pestrejší prvok po stránke dizajnu. Menším a väčšinou kamenným výrobcom sa neoplatí robiť tieto moderné série, a preto pri ich hľadaní zamierte jednoznačne do predajní veľkých firiem, ktoré ich v ponuke mať určite budú. Nemusíte sa obmedzovať ako po stránke materiálu, pretože aj plastové a sklenené kreácie sú k dostaniu, tak aj po stránke tvarov. Súčasným trendom je jednoduchosť a maximálna funkčnosť, takže väčšinou budú počítačové stoly skôr konštrukčne jednoduché a mohli by na vás pôsobiť veľmi strohým dojmom. Ak toto nie je vaša šálka čaju, hľadajte ďalej. K dostaniu sú aj oveľa prepracovanejšie zostavy, ale pripravte si väčší finančný obnos. PC stôl zo série sa dá kúpiť už za 40 €, ale u nízkonákladových kusov pochopiteľne cena stúpa. Nemalý vplyv má tiež materiál.

Počítačový stôl nemusí byť iba zaužívaným kusom dreveného nábytku. Hľadajte a skrášlite si vašu domácnosť aj po tejto stránke. Vyberať je naozaj z čoho…

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS