5/2
Kúpeľňový záves: Dá sa bez neho zaobísť?

Kúpeľňový záves: Dá sa bez neho zaobísť?

5. února 2014 v 07.45 , Bytové doplnky , Design , Kúpeľne , Vane a sprchové kúty

Sponzorované odkazy

Pri zmienke o kúpeľňovom závese človeka zaplavia myšlienky z niekoľkých oblastí. Od farebnej palety cez užitočnosť až po mnohé filmové scény, ktoré postupom času dostali označenie klišé. Premýšľali ste o tom, že by ste si do Vašej kúpeľne zaobstarali záves? Kúpeľňový záves patrí k jednej z mála vecí, na ktorej sa spoločnosť nedokáže dohodnúť. Či už je nevyhnutne potrebná, alebo nie. Niečo podobné zažíva aj záhradný trpaslík. Páči sa väčšine, ale napriek tomu nad jeho existenciou permanentne visia otázniky.

Kúpeľňový záves, zdroj: MichaelLehet.comKúpeľňový záves, zdroj: MichaelLehet.com

Podľa štýlu sprchovania

Kúpeľňový záves má svoju históriu a napriek okolnostiam si zatiaľ nevyslúžil prívlastok – prežitok. Jeho hlavnou úlohou je zabrániť vode, aby sa dostala z priestoru vane do jej okolia. Pre každého je typický iný typ sprchovania, preto je dôležitosť závesu v kúpeľni vecou individuálnej potreby.

Chráni a šetrí

Aj keď dnes existuje veľa moderných materiálov, ktoré sú odolné voči vode, povrch kúpeľne by ste si mali chrániť. Predsa len nová kúpeľňa si vyžaduje investíciu, čas a veľa stavebného neporiadku. Koľko ľudí, toľko názorov na kúpeľňový záves. Jeho praktická stránka sa jednoducho nedá poprieť. Aj keď vychádzajú rôzne odborné články o tom, že sa v kúpeľňovom závese množia mikróby, povedzte, dá sa bez neho zaobísť?

Pruhovaný vzor, zdroj: EricaJoy.comPruhovaný vzor, zdroj: EricaJoy.com

Klasické vzory

Pruhy stelesňujú medzi vzormi kúpeľňových závesov klasiku. Cukríková farebnosť ich roznežní rovnako ako motív motýľov. Vďaka retro dizajnu si všetci spomenieme, aké to bolo v minulosti trendové. Ak holdujete monochromatickému vzhľadu, jednou z volieb môže byť silueta mesta či budovy v umeleckom prevedení.

Abstrakcie

Kvety, kvety, kvety… Jeden z najtradičnejších motívov, ktorý nie je možné tromfnúť. Ak dávate prednosť bielemu závesu, pretože nechcete Vašej kúpeľni priznať iný vzhľad, skúste siahnuť po závese s vkusným dizajnom, aby nevyzeral obyčajne ako visiaca plachta. Ak ste zástanca avantgardy, abstraktné umenie na závese vyzerá tiež obstojne.

Kvetinový vzor, zdroj: EvelynGiggles.comKvetinový vzor, zdroj: EvelynGiggles.com

Detské motívy

Sami to dobre poznáte. Ak sa vo vani dieťa rozdivie, čo je takmer vždy, je viac vody okolo vane ako v nej. Tu iste bude kúpeľňový záves potrebný a ocení ho nejeden rodič. A chcete, aby sa páčil aj deťom? Kúpte im nejaký s ich obľúbenou rozprávkovou postavičkou. Budú sa do vane tešiť ešte viac a vy sa nebudete musieť obávať povodne vo Vašej kúpeľni.

Detský motív, zdroj: JoeShlabotnik.comDetský motív, zdroj: JoeShlabotnik.com

Úvodný obrázok WickerFurniture.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS