9/2
Vázy do Vašich domovov

Vázy do Vašich domovov

9. února 2014 v 09.00 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Interiérové ​​doplnky majú za úlohu dodať Vášmu bývaniu punc elegancie a moderného dizajnu. Takéto kúsky niekedy nájdeme aj vo svete zdanlivo obyčajných váz. Váza, ak je dizajnovo na úrovni, môže tvoriť skvelý doplnok našich interiérov.

Ich prednosťou však nie je len ich dizajn, ktorý je často navrhovaný uznávanými dizajnérmi, ale aj vynikajúca nápaditosť a netradičné stvárnenie, ktoré v niektorých prípadoch môže dokonca hraničiť až s bizarnosťou.

Dizajnová váza, zdroj: BulldogPottery.comDizajnová váza, zdroj: BulldogPottery.com

Hitom je sklo

V súčasnosti si pod pojmom trendy váza môžeme predstaviť najmä vázy sklenené. Ich výhodou je to, že sú vhodné prakticky do každého interiéru. Tento fakt vynikne hlavne v porovnaní s takými drevenými vázami, ktoré si vyžadujú špeciálne prostredie.

Sklenené vázy, zdroj: DinnerSeries.comSklenené vázy, zdroj: DinnerSeries.com

Záleží aj na tom, či chcete vázu využívať ako nádobu na kvety, či len ako dekoratívny prvok, ktorý sa nikdy so žiadnou rastlinou osobne nestretne. V prvom prípade by ste mali klásť dôraz skôr na eleganciu a nepreháňať to s výberom príliš farebnej a „veselej“ vázy. Je totiž lepšie, keď sa vydáte decentnou cestou. Háčik je v tom, že ak by sme do pestrofarebnej vázy dali príliš farebné kvety, mohlo by to pôsobiť až „vulgárne“.

Váza s kvetinami, zdroj: flyskyfrp.comVáza s kvetinami, zdroj: flyskyfrp.com

Ak do vázy kvety umiestniť nemienite, pokojne môžete byť odvážnejší a vyžívať sa vo farbách, vzoroch a dizajne. Samozrejme, hlavné slovo pri výbere vhodnej vázy musí vždy byť Váš celkový interiér, s ktorým by tento originálny doplnok mal byť v súlade.

Farebné vázy, zdroj: flyskyfrp.comFarebné vázy, zdroj: flyskyfrp.com

Inšpirácia od starých majstrov

Opäť sa možno potvrdí klasické tvrdenie modernej doby, že všetko tu už bolo a nič nové sa nedá vymyslieť. Preto sa umelci aj dizajnéri pre inšpiráciu vracajú do dávnych čias a nechávajú si „poradiť“ od starých majstrov. Ani vázy nie sú výnimkou.

Váza inšpirovaná starými majstrami, zdroj: zigazou76.comVáza inšpirovaná starými majstrami, zdroj: zigazou76.com

Možno ste si už všimli, že niektoré vázy akoby z oka vypadli kúskom z čias starého Egypta, Grécka alebo Číny. Ich dizajnéri v nich skutočne hľadajú motívy pre tvorbu moderných váz. To však rozhodne nie je na škodu. Veď aj starí majstri mali elegantný a pôsobivý dizajn v malíčku.

Váza, zdroj: BulldogPottery.comVáza, zdroj: BulldogPottery.com

Vyberte si!

Ešte doma žiadnu vázu nemáte a uvažujete o nej? Na trhu je nepreberné množstvo váz z najrôznejších materiálov, špecifických tvarov, krásnych farieb či vzorov. Preto neváhajte a vydajte sa vybrať si Váš nový skvelý interiérový doplnok, ktorý presne zapadne do Vášho bytu či domu a nádherne ho dotvorí. Iste si vyberiete.

Úvodný obrázok: Flyskyfrp.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS