7/3
Ako skladujete drevo pri krbe? Tipy na štýlové stojany

Ako skladujete drevo pri krbe? Tipy na štýlové stojany

7. března 2014 v 06.45 , Bytové doplnky , Krby

Sponzorované odkazy

Jar sa síce pomaly blíži, avšak občas si ešte doma prikúrime v krbe, predsa len to vytvorí veľmi príjemnú atmosféru. Nastáva nám ale menší problém a my sa ho dnes pokúsime vyriešiť. Ako máte uskladnené drevo pri krbe alebo krbových kachliach? Ak nie práve usporiadané, máme pre vás niekoľko riešení pre skladovanie dreva, ktoré sú efektívne a navyše vyzerajú veľmi štýlovo. Drevo je veľmi príjemný materiál a pri krbe môže slúžiť aj ako bytový doplnok, nasledujúce držiaky sú toho dôkazom.

Štýlový držiak na drevo Röshults Log Wood Basket

Šťastlivci s krbom si vedľa neho môžu postaviť držiak, ktorý vytvoril dizajnér Thomas Bernstrand. Ide v podstate o jednoduchú konštrukciu, ktorá pojme menšie množstvo dreva, takže bude vhodný do menších obývacích izieb, ale svoj ​​účel maximálne splní a navyše vyzerá skvele. K dostaniu je len v bielom prevedení, takže je vhodný predovšetkým do svetlejších miestností.

Multifunkčný stojan Mixrack

Nasledujúci stojan síce nemusí slúžiť len pre uskladnenie dreva, ale aj novín či časopisov, ale nám sa tá myšlienka postavenia vedľa krbu páči, tak sme ho zaradili medzi držiaky na drevo. Vyrobené vo Fínsku v dielni návrhárky s menom Tapio Anttila. Predsa Fíni majú k drevu veľmi blízko, čo sa odráža aj na tomto kúsku.

Oválny stojan Chuck Wood Storage

Že musí byť stojan na drevo iba jednoduchý a nudný? Toto tvrdenie bez problémov vyvráti nasledujúci kúsok nazvaný Chuck Wood Storage, ktorý patrí medzi tie nápaditejšie, ktoré sa vedľa vášho krbu rozhodne nestratia. Oválna konštrukcia pojme dostatočné množstvo dreva, čo je tiež výhoda, avšak oriešok bude to drevo do stojanu obstojne narovnať.

Jednoduchý stojan na drevo Raumgestalt Woodtower

Náš článok zakončíme jednoduchým riešením, ktorým je bezpochyby držiak s menom Raumgestalt Woodtower, ktorý vytvoril návrhár Franz Maurer. Úplne prostá konštrukcia sa skladá iba z niekoľkých profilov, takže sme celkom presvedčení, že by ju niektorí kutilovia zvládli vytvoriť aj v domácej dielni, avšak nám sa tento držiak zdá ako veľmi dobré a elegantné riešenie.

*Úvodná fotka: finnishdesigns­hop.us

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS