25/3
Štýlové hodiny do vašej domácnosti

Štýlové hodiny do vašej domácnosti

25. března 2014 v 13.30 , Bytové doplnky , Design , Hodiny

Sponzorované odkazy

Hodiny – aj keď ich primárnou funkciou je samozrejme ukazovať čas, pokiaľ ide o interiér, ich podstatne dôležitejšou úlohou je byť vzhľadnou, vhodnou a vkusnou dekoráciou. A práve takéto hodiny Vám predstavíme.

Nástenné hodiny, zdroj: polapix/flickr.comNástenné hodiny, zdroj: polapix/flickr.com

Ktoré vybrať?

Vybrať si hodiny do akéhokoľvek interiéru nie je naozaj tá najťažšia vec na svete, a to hneď z niekoľkých dôvodov: Miesto pre nich totiž nájdete v celom byte, či už v spálni na nočnom stolíku či na komode, v obývacej izbe na skrinke, polici, v kuchyni na kuchynskej linke alebo na stene, v detskej izbe aj v pracovni. Je však potrebné rozumne určiť, kam sú konkrétne hodiny vhodné a kam už nie. Zoberme si napríklad také nástenné hodiny s mačičkami – určite by nevyzerali dobre v spálni, ale sú vhodné do detskej izby. Alebo hodiny zložené z nožov, vidličiek a lyžičiek – tie sú zase vhodné najmä do kuchyne.

Hodiny do detskej izby, zdroj: CileSuns92/flickr.comHodiny do detskej izby, zdroj: CileSuns92/flickr.com

S ručičkami alebo bez nich?

To záleží na tom, či považujete seba a tiež svoj interiér za romantický a konzervatívnejší. Hodiny s ručičkami totiž predstavujú svojím spôsobom starosvetskú spomienku na časy dávno minulé, a práve preto sa im nedá uprieť skutočné čaro a romantika.

Zaujímavé nástenné hodiny, zdroj: FluidForms/flickr.comZaujímavé nástenné hodiny, zdroj: FluidForms/flickr.com

Ale ani také digitálne hodiny nie sú na zahodenie, aj keď sú väčšinou ideálne do spálne, kde pri rannom prebudení ukážu presne čas, čo je fakt, ktorý Vás v danej chvíli zaujme najviac, respektíve ktorý Vás najviac hnevá.

Digitálne hodiny, zdroj: GaoZhongFu/flickr.comDigitálne hodiny, zdroj: GaoZhongFu/flickr.com

A čo materiál?

Škála materiálov je skutočne veľmi pestrá a široká. Hodiny môžu byť vyrobené z dreva, plastu, skla, kovu a ďalšieho. Pri výbere materiálu by ste mali vychádzať zo vzhľadu Vášho interiéru, aby ho hodiny vhodne dopĺňali a nie rušili. Tiež iste záleží aj na finančnej sume, ktorú ste ochotní do doplnku investovať.

Industriálny štýl, zdroj: TambakoTheJaguar/flickr.comIndustriálny štýl, zdroj: TambakoTheJaguar/flickr.com

Máte radšej originálnejšie doplnky?

Hodiny môžu byť pre interiér skutočným prínosom a práve v tomto ohľade je niekedy lepšie, ako naberiete odvahu a nebudete sa báť ani hodín svojím vzhľadom originálnejších. Napríklad pre fanúšikov industriálneho štýlu by boli vhodné hodiny vyzerajúce ako zoskupenie menších a väčších ozubených koliesok v oceľovej farbe. Na chatu by boli vhodné najskôr drevené hodiny v tvare veveričky s lieskovým orieškom. Aby sme nezabudli ani na moderný interiér: čo napríklad hodiny vo forme roztrúsených čiernych kociek s bielymi číslami? No, vybrať si môže naozaj každý. Aký štýl volíte Vy?

Extravagantné hodiny, zdroj: jingdianjiaju/flickr.comExtravagantné hodiny, zdroj: jingdianjiaju/flickr.com

Úvodný obrázok Polapix/flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS