24/8
Nástenné hodiny – moderné, retro aj nalepovacie

Nástenné hodiny – moderné, retro aj nalepovacie

24. srpna 2014 v 00.00 , Bytové doplnky , Hodiny

Sponzorované odkazy

Čas je určite veličina, ktorá je pre nás veľmi dôležitá. Ako inak by sme vedeli o koľkej vstať do školy či do práce, kedy nám ide autobus alebo kedy začína film v kine? Hodiny sú jednoducho vec, bez ktorej sa nikto z nás nezaobíde.

Klasické vs. dizajnové

Pod pojmom klasické hodiny si predstavme tie, ktoré sú guľaté, majú typický ciferník s ručičkami a arabskými číslicami. Tento typ hodín sa vám môže zdať zastaraný, ale stále má svoje miesto v interiéri. Často ich vidieť aj v úradoch, v školách a kanceláriách.

klasické hodiny; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czklasické hodiny; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

V dnešnej dobe však ľudia túžia po nejakom dizajnovom doplnku do svojho domova. Teda okrem základnej funkcie – meranie času, dostávajú ešte ďalšiu funkciu, ktorou je dotvorenie interiéru. Len pomocou hodín môžete nudnej obývačke dodať hravosť, originalitu a štýl.

Sklenené hodiny vám môžu pomôcť ozvláštniť interiér; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czSklenené hodiny vám môžu pomôcť ozvláštniť interiér; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Moderna vs. retro

Úplne najvyhľadávanejšou kategóriou sú moderné nástenné hodiny. Dokazujú, že hodiny nemusia byť len nutnosť, ktorá visí na stene. Môže to byť krásny moderný doplnok, ktorý rozsvieti každú miestnosť. V obchodoch či na internete máte naozaj z čoho vyberať. Výrobcovia sa doslova predháňajú, kto príde s najoriginálnejším kúskom. Vyberať môžete z mnohých tvarov, veľkostí, farieb i materiálov. Hodiny sa vyrábajú z dreva, kovu, plastu alebo zo skla. Môžu byť aj tematické – s motívmi kuchynských doplnkov do kuchyne, s motívmi kancelárskych potrieb do kancelárií atď.

Niekto má rád moderné kúsky; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czNiekto má rád moderné kúsky; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Retro štýl je taký, ktorý je síce zastaraný, ale v určitých intervaloch sa vracia ako trend. Sú to vlastne veci, ktoré vyšli z módy, ale po čase sa zase vrátili na výslnie. Teda aj cez svoju (ne)modernosť majú retro hodiny svojich priaznivcov a stále ich môžete vidieť v interiéroch. Nie je ani na škodu umiestniť takéto hodiny do moderného interiéru. Potom je vytvorený zaujímavý kontrast minulosti so súčasnosťou.

Páči sa vám retro?; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czPáči sa vám retro?; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Nalepovacie hodiny

Pri kúpe nalepovacích hodín dostanete hodinový strojček s ručičkami a potom jednotlivé číslice alebo bodky, čiarky (záleží na dizajne). Potom si strojček a číslice umiestnite sami na stenu podľa vašich predstáv. Ak vás vzhľad omrzí môžete napríklad pár číslic odlepiť a nalepiť namiesto nich bodky alebo vykonať nejakú inú zmenu. Fantázii sa medze nekladú.

Môžete zvoliť aj nalepovacie hodiny; zdroj: levnynakup.czMôžete zvoliť aj nalepovacie hodiny; zdroj: levnynakup.cz
Takéto plastové hodiny sú vhodné napríklad do detskej izby; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czTakéto plastové hodiny sú vhodné napríklad do detskej izby; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Úvodná fotka: zlatnictvi-hodiny.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS