27/4
Infrasauna v dome či byte?

Infrasauna v dome či byte?

27. dubna 2014 v 07.00 , Bytové doplnky , Byty , Design , Domy , Kúpeľne , Nábytok , Obývacie izby , Predsieň , Spálne

Sponzorované odkazy

Boomom saunovania nie je v dnešnej dobe klasická suchá alebo parná sauna, hitom súčasnosti je infrasauna. Táto na pohľad obyčajná drevená krabica s dverami, vie veľa. Má v sebe „kúzelné“ lúče, ktoré valcujú mnohé nešváry. A môžete si ju zaobstarať aj domov!

Infrasauna je, keď…

Hovorí sa jej nielen infrasauna, ale tiež infrakabína. Má tvar drevenej kabíny menších či väčších rozmerov, v mnohých rôznych (mnohokrát nevšedných) dizajnoch a prevedeniach. V kabíne sú inštalované panely s keramickými infražiaričmi a saunovanie prebieha práve vďaka infražiareniu z nich.

Ako to funguje?

Dlhovlnné infražiarenie dokáže preniknúť hlboko do svalového tkaniva – do viac ako 4 cm. Svaly sú žiarením prehrievané, a tak sa dobre uvoľnia. K intenzívnemu poteniu dochádza už pri teplotách okolo 50° C. Preto nie je ľudský organizmus príliš zaťažovaný vysokými teplotami. Infražiaričmi vydávané teplo sa vstrebáva predovšetkým (z 80%) do tela a v kabíne je vzduch s teplotou medzi 20 až 50° C. Štandardne sa v infrasaune využíva teplotné rozpätie od 50° C do 70° C, je teda vhodná na využitie aj niekoľkokrát týždenne.

Na čo je vhodná a v čom pomáha?

Každá infrasauna telo veľmi dobre prehreje a prekrví, čo samo osebe napomáha uvoľneniu svalov. Pobyt v kabíne sa odporúča pred pohybovou aktivitou, alebo pred pobytom v chladnom prostredí. Okrem toho infrasauna zmierňuje bolesti, zlepšuje prekrvenie a pružnosť kože, odstraňuje odumreté kožné bunky. Preto je vhodná pri liečbe akné aj ekzémov. Tiež napomáha hojeniu popálenín a rán, alebo odbúrava celulitídu. A to nie je všetko. Vďaka spaľovaniu kalórií podporuje úbytok hmotnosti.

Saunovanie doma

Dnes už nemusíte kvôli využitiu infrasauny mieriť nikam inam než domov. Možno si ju zaobstarať do svojho domova – nielen do domu, ale aj do bytu. Infrasauny sú ponúkané vo veľkosti pre jednu osobu až celú skupinu. Možno ich ľahko umiestniť, zmontovať a vďaka rôznemu dizajnu aj zladiť s ostatným zariadením. Postaviť možno kabínu kamkoľvek – do chodby, suterénu, kúpeľne aj akejkoľvek inej miestnosti. Môže byť netradičným domácim vybavením a výborným pomocníkom pre zdravie.

Infrasauna vás prehreje, Michelle Greogory/Flickr.comInfrasauna vás prehreje, Michelle Greogory/Flickr.com

Zdroj úvodnej fotografie: Will2sweat/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS