2/6
Farby a vzory pre interiéry 2015

Farby a vzory pre interiéry 2015

2. června 2015 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil

Sponzorované odkazy

Zaobstarali ste si alebo sa presťahovali do nového bytu? Máte pocit, že je potrebné si ho prerobiť k obrazu svojmu? Trochu upraviť, rozžiariť a zútulniť. Ak chcete bývať v byte, ktorý zodpovedá novým trendom, tento článok vám môže pomôcť.

Pastelové farby

Tento rok budú trendy radostné a živé. Použiť môžete napríklad farby pastelové. Najlepšie odtiene žltej, modrej alebo ružovej. Veľmi pekne tieto farby vyzerajú v kombinácii so šedou. Tento rok sú tiež veľmi módne geometrické vzory. Ak použijete v interiéri pastelové farby, skúste napríklad vzor rybej kosti, ktorý sa vracia. Zvoľte napríklad tapetu, ktorá bude kombinovať pastelové farby so vzorom rybej kosti. Je vhodná do každej miestnosti, ale nepreháňajte to s ňou. Stačí ju dať len na jednu stenu alebo napríklad za kuchynský stôl v jedálni.

zdroj: Louise / flickr.com

Vázičku v pastelových tónoch zoženiete napríklad tu za 2 €.

V pastelových tónoch môžete mať napríklad len doplnky. Vázy, dózy, lampičku, sviečky, vankúšiky, rámčeky na fotky a ďalšie.

Geometria aj kvety

Dôležité nie sú len farby, ale aj vzory. Tento rok sa zamerajte na geometrické potlače a kvetinové vzory. Sú pekné na tapetách, obliečkach, závesoch atď. Geometrické vzory a kvety môžete pokojne kombinovať medzi sebou. Napríklad jeden vankúšik na pohovke môžete mať kvetinový a druhý s geometrickými vzormi.

Farba roka

Farbou roka, ktorú vyhlasuje spoločnosť Pantone Color, sa stala marsala – zemitá farba červeného rovnomenného vína. Ovplyvňovať tento rok bude nielen oblasť dizajnu, ale aj módny priemysel.

zdroj: linda / flickr.com

Vankúšik s geometrickými vzormi kúpite napríklad tu za 20 €.

Táto farba pekne vynikne v kombinácii s kvetinovými, ale aj geometrickými vzormi. Tiež si dobre rozumie so šedou, jantárovou, zlatou, žltou, tyrkysovou alebo sivozelenou. Táto farba nie je pre každého. Aspoň nie na veľkých plochách. Ale dajte jej šancu a skúste s ňou vybaviť aspoň nejakú malú miestnosť. Predstavte si napríklad svetlú kúpeľňu s doplnkami vo farbe marsala. Predložku pred vaňu, uteráky, téglik na kefky atď. Svetlý, studený a nezaujímavý priestor táto farba veľmi pozdvihne a zahreje.

Úvodný obrázok: whatsheart / flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS