12/7
Terasa s bezúdržbovou podlahou. Z WPC materiálu

Terasa s bezúdržbovou podlahou. Z WPC materiálu

12. července 2015 v 00.00 , Záhradný nábytok

Sponzorované odkazy

Kvalitná, odolná, dobre vyzerajúca a bezúdržbová. Taká by mala byť podlaha každého majiteľa terasy. Ako si toto prianie splniť? Už ste počuli o drevoplaste čiže WPC? Práve tento materiál vám zabezpečí, že sa váš sen o dokonalej terase splní.

WPC materiál a jeho výhody

Možno ste si na svoju terasu predstavovali drevo, pretože prírodné materiály sú stále veľmi obľúbené. Terasa je však veľmi namáhaná nielen kvôli využívaniu ľuďmi, ale aj poveternostnými vplyvmi. Preto by prírodné materiály znamenali naozaj veľkú drinu, čo sa týka údržby.

zdroj: wood plastic composite deck and tile/flickr.comzdroj: wood plastic composite deck and tile/flickr.com

Ale sú tu aj moderné materiály, ktoré môžu vyzerať rovnako dobre ako napríklad drevo. Jedným z týchto nových materiálov je WPC (wood-plastic composite). Ide o dosky, ktoré sú vyrobené z 60% dreva a 40% polymérov. Nemusíte sa o ne nijako extrémne starať. Žiadne olejovanie, brúsenie ani lakovanie. Ak sa znečistia, jednoducho ich umyjete mydlovou vodou. Veľkou výhodou je vzhľad týchto dosiek, ktoré vyzerajú ako prírodné drevo. Ani tým plusy WPC nekončia. Dosky z tohto materiálu sú hladké a veľmi jemné na dotyk. Ak na ne páli priame slnko nerozpália sa. A ani sa na nich nešmyknete, pretože disponujú protišmykovou brúsenou textúrou.

Ako prebieha montáž?

Montáž zvládne každý trochu šikovný domáci majster, ktorý má k dispozícii bežné náradie pre prácu s drevom. Nevyhnutné je tiež si dôkladne prečítať a dodržiavať montážny návod, kde je postup pokládky podrobne popísaný. Dosky sa namontujú na rošty pomocou skrytých klipov. Položiť sa môžu rovno na starú dlažbu alebo betón.

WPC môžete položiť rovno na starú terasu; zdroj: Alexander van Loon/flickr.comWPC môžete položiť rovno na starú terasu; zdroj: Alexander van Loon/flickr.com

Samotnú výšku alebo nerovnosti môžete meniť a vyrovnávať pomocou podložiek. Ani s rezaním dosiek nie je problém a po nahriatí sa dajú aj ohnúť. Rovnako ako montáž je jednoduchá aj demontáž. Dosky sú vyrábané v mnohých farbách a dekóroch. Napríklad teak, merbau, palisander, latte alebo eben. Povrch môže byť drážkovaný alebo s výraznou textúrou. Záleží len na vašom výbere.

Úvodný obrázok: hohecotech wood plastic composite decking34/flic­kr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS