7/3
Netradičné veľkonočné pečenie

Netradičné veľkonočné pečenie

7. března 2016 v 08.30 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Kuchyne , Príbory , Riad , Sklo

Sponzorované odkazy

Tohtoročné veľkonočné sviatky sa blížia. Pripadnú na koniec marca. Veľkonočná nedeľa je tento rok 27.3.2016 a veľkonočný pondelok 28.3.2016. A dňom pracovného pokoja sa stal aj Veľký piatok, ktorý teda pripadá na 25.3.2016.

Veľká noc nie je len o tradíciách a veľkonočnej výzdobe. Je tiež o pečení. O veľkonočnom pečení. Máte svoje obľúbené recepty na kúsky, ktoré vaša rodina miluje? A čo takto tento rok k nim niečo pridať alebo ich nahradiť niečím netradičným?

Veľká noc je teda aj o maškrtení. Obzvlášť v poslednej dobe hrá prím poctivé domáce pečenie z kvalitných produktov. Ponukou podomácky upečeného veľkonočného zajačika či veľkonočných sušienok, môžete potešiť ako rodinu a priateľov, tak aj koledníkov všetkých vekových kategórií.

Sušienky so symbolom Veľkej noci

Tradičné drevené pečiatky s veľkonočnými motívmi na pečenie domácich sušienok alebo iných veľkonočných špecialít za 1 € nájdete predajniach Kik.

Recept na vanilkové keksy

  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 30 g kakaa

Šľahačom vyšľahajte maslo s cukrom do peny, následne pridajte mlieko s vanilkovým cukrom a opäť šľahajte. Potom prisypte pomaly múku, kypriaci prášok a kakao. Opäť všetko premiešajte. Z cesta potom rukami tvarujte malé placky a na placky pečiatkou vytláčajte veľkonočné vzory. Placky/sušienky pečte 12 – 15 minút na plechu pokrytom papierom na pečenie v rúre zohriatej na 200 °C.

Veľkonočný zajačik

Skúste upiecť veľkonočného zajačika spolu s deťmi! Áno tradičným symbolom veľkej noci je baránok. Neodmysliteľne k týmto sviatkom patrí. Ale čo tak tento rok zmenu? Skúste pečenie s deťmi! A upečte si veľkonočného zajačika. V silikónovej forme to bude úplná hračka. Formu dostanete v predajniach KiK za 4 €.

Recept na veľkonočného zajačika

  • 200 g práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov
  • citrónová šťava
  • lyžička vanilkového cukru
  • 300 g hrubej múky

Cukor, vajcia, žĺtky a vanilkový cukor šľahajte do hustej peny asi pol hodiny. Potom pridajte citrónovú šťavu. Do tuhého snehu ušľahaného z bielkov pomaly a opatrne vmiešajte múku. Do formy zajačika rozotrite cesto a v stredne vyhriatej rúre pečte zajačika do ružova asi 45 minút. Upečeného zajačika opatrne vyklopte a ozdobte podľa svojej fantázie.

Veľkonočné muffiny s jarnými motívmi

Áno, aj muffiny môžu byť veľkonočné! Nemusia byť len súčasťou raňajok a desiat, ale aj veľkonočného pečiva. Receptov na ne je dnes mnoho, formičiek tiež. Tie s jarnými motívmi hľadajte v predajniach Kik. Dostať formy s mufinovými košíčkami za 4 € a samotné košíčky za 2 €.

Prestrite si jarno a veľkonočne!

Prestrite si štýlovo aj cez Veľkú noc. Po príprave obľúbených veľkonočných lahôdok a pečení, si môžete užiť aj krásne stolovanie s veľkonočným prestieraním. Jarno ladené prestieranie vás poteší a urobí z vášho stola skutočný štýlový a jarno veľkonočný originál. V predajni KiK si vyberiete tiež nevšedný jedálenský servis s jarnými motívmi. Soľničku a koreničku za 1 €, podnos za 4 €, kalíšky na vajíčka za 60 centov, raňajkové nože za 1 € a 60 centov, misku na müsli za 1 € a 80 centov a šálky na kávu za 1 € a 60 centov.

Zdroj foto: KiK

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS