30/6
Ako oživiť kuchyňu? Stačia maličkosti

Ako oživiť kuchyňu? Stačia maličkosti

30. června 2016 v 11.15 , Kuchyne

Kuchyňa je pre väčšinu ľudí najdôležitejšou miestnosťou v domácnosti. V kuchyni sa pripravujú tie najlepšie pochúťky a tiež sa tu schádza celá rodina, ktorá inokedy, než pri raňajkách alebo večeri, veľakrát nenájde spoločný čas ani reč. Kuchyňa preto zďaleka nie je len výrobňou desiat pre deti a večerí, ale aj akousi spoločenskou miestnosťou. A rovnako tak, ako zvyšok domu, potrebuje aj každá kuchyňa svoj dizajn, špecifické čaro a charakter, ktorý ju bude dokonale vystihovať a vďaka ktorému sa v nej budete cítiť vždy maximálne komfortne. Máte pocit, že vašej kuchyni niečo chýba a radi by ste ju aspoň trochu oživili? Potom nemusíte investovať tisícky eur do rekonštrukcie, ale bohato vám postačí zaobstarať si pár drobností, ktoré budú príjemnou zmenou a oceníte ich nielen vy, ale aj vaše návštevy v podobe priateľov a rodiny.

Kuchynský riad nemusí byť fádny

Úplným základom kuchynského vybavenia je samozrejme riad, bez ktorého sa nezaobídete a ak sa nestravujete pravidelne v reštauráciách a fast foodoch, potom vám tiež záleží na vzhľade jednotlivých kusov riadu. K riadu bezpochyby patria taniere a misky a samozrejme tiež hrnčeky, ktoré dokonca môžete používať po celý deň, nie iba v čase raňajok alebo čaju o piatej. Hrnčeky navyše použijete aj v prípade návštevy, ktorá si s vami rada dopraje šálku horúceho nápoja. Zabudnite na lacné kúsky z veľkoobchodov, ktoré má doma takmer každý a radšej si kúpte kvalitné hrnčeky, za ktoré sa už nebudete musieť hanbiť.

Kúpte si kvalitný riad, čo vydrží, autor: tescomaKúpte si kvalitný riad, čo vydrží, autor: tescoma

Aby ste si chutný čaj z prvotriednych šálok mohli v pokoji vychutnať, potom je ďalším nevyhnutným vybavením kuchyne samozrejme kanvica, a to ako rýchlovarná, tak čajová. Na trhu ich nájdete nepreberné množstvo a ak túžite po kúsku, ktorý vám chvíľu vydrží a bude skvele slúžiť, potom sa zamerajte na dokonale prepracované produkty z ocele, ktoré sa pýšia dlhou životnosťou, ľahkou údržbou a vhodnosťou pre úplne všetky typy sporákov a platničiek.

Kanvica z ocele je zásahom do čierneho, autor: tescomaKanvica z ocele je zásahom do čierneho, autor: tescoma

Vymoženosti pre vašu zábavu

Kuchynský riad je predovšetkým účelný a teda by mal plniť svoje vopred dané funkcie, pričom je jeho pekný dizajn akýmsi nadštandardom. V kuchyni však môžete mať mnoho ďalších atraktívnych vymožeností, ktoré vám dokonca budú slúžiť pre zábavu a tvoriť prostredníka medzi vami a vašou návštevou, či už pôjde o najbližšiu rodinu či kolegov z práce. Skvelým sprievodom pri všetkých večeroch vám môže byť sada fondue na prípravu originálnej a netradičnej večere. Fondue pochádza z Francúzska, kde sa stolovanie a večeranie tohto druhu stalo ohromnou atrakciou a kuriozitou. Nádoba s roztaveným syrom, olejom alebo čokoládou a suroviny na namáčanie a následnému servírovaniu sú určite nevšedným spôsobom, ako svojich známych pohostiť a zároveň zabaviť. Ako bolo už naznačené, fondue môže byť v slanej podobe, kedy si do roztaveného syra alebo omáčok namáčate prakticky všetko, na čo máte chuť, ďalšou voľbou je vyprážanie mäsa priamo v rozohriatom oleji a nakoniec môžete fondue použiť aj ako sladkú bodku na záver, kedy si do vodného kúpeľa ponoríte ovocie, sušienky, piškóty a jednoducho všetko, čo vám vaša fantázia dovolí.

Pripravte pre svojich najbližších netradičnú zábavu, autor: tescomaPripravte pre svojich najbližších netradičnú zábavu, autor: tescoma

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS