26/9
Stolček prestri sa!

Stolček prestri sa!

26. září 2016 v 12.30 , Architekti , Bytové doplnky , Design , Nábytok , Stoly a stolíky

Sponzorované odkazy

Hľadáte vkusný a zaujímavý dizajnový stolík luxusného charakteru do svojho príbytku? Neviete si v záplave ponuky na trhu vybrať? Tak práve pre vás máme jeden zaujímavý tip!

Trendový, originálny a zaujímavý kúsok pre váš domov môže byť stolík Trienna od firmy Artek. Tento nadčasový kúsok kedysi dávno (už v roku 1954!) navrhol jeden z najväčších interiérových architektov a dizajnérov svojej doby Ilmari Tapiovaara pochádzajúci z Fínska. Stolík dlho ležal ladom, pretože zostalo len u modelových verzií.

Obrat nastal až po smrti Ilmariho Tapiovaara, ktorý počas svojho pôsobenia navrhol niekoľko ikonických produktov, ktorými získal ohlas. A jeho stolík Trienna sa dostal do sériovej výroby až v roku 2007, teda osem rokov po smrti dizajnéra.

Artek a Stool 60

Sériovej výroby sa zhostila fínska značka a firma Artek, ktorú už v roku 1935 založil slovutný architekt Aino Aalto spolu s ďalšími dvoma spoločníkmi. Firma je založená na produktoch z dreva a preglejky. Majú na svedomí niekoľko dnes už legendárnych produktov ako je Stool 60.

legendárny Stool 60legendárny Stool 60

Trienna

Stolík Trienna má nadčasový dizajn, ktorého jednoduché línie sú navrhnuté a vyrobené z lisovanej brezovej preglejky, ktorá je veľmi ľahká. Stolík má na výšku 390 mm, dlhý je 700 mm a široký 620 mm. Dostanete ho v troch farebných prevedeniach – v dizajne orechového dreva, aj v bielej alebo naopak v čiernej farbe.

K dispozícii je v orechu za 981 €, vrátane DPH, bez DPH potom za 810 €. V bielom a čiernom prevedení je cena jemne nižšia, a to 853 € s DPH a 705 € bez DPH. Áno, ceny sú to luxusné, ale vzhľadom k tomu, že ide o originálne dizajnové kúsky od slávneho dizajnéra, tak je to pochopiteľné.

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS