1/9
Beni koberce - vlnený sen domova

Beni koberce - vlnený sen domova

1. září 2017 v 08.15 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy

Mať v príbytku príjemne, hrejivo, útulne, a pritom dizajnovo šik, elegantne a IN, to je celkom kumšt. A všetko začína na podlahe. S Beni.

Poznáte Beni? Tento pojem sa môže pre vás stať synonymom pohody doma. Beni sú totiž exkluzívne vlnené koberce s geometrickými vzormi. Majú rôznu veľkosť, poňatie, vzor a jemnú, takmer nežnú farebnosť v hnedej a krémovej so štýlovou čiernou si vás podmania.

Hrejivá záležitosť z Atlasu

Pôvodom sú elegantné, a pritom prírodné koberce Beni z Marockého pohoria Atlas, kde ich v rýdzo ručnej výrobe a len z vlny svojich kôz vyrábajú tamojší Berberi. Exkluzivita kobercov Beni z nefarbenej vlny je okrem pôvodu a štýlu výroby daná aj prevedením. Sú totiž vychytané, teda obojstranné.

Nie je vzor ako vzor

Geometrické vzory kobercov Beni nie sú len náhodným zhlukom čiar, ale majú svoj skrytý zmysel. Poznajú ich však len miestny v atlasovom pohorí a iní ľudia im porozumejú až po vysvetlení. Napríklad koberec s jedným kosoštvorcom symbolizuje ochranu proti nebezpečenstvu, a ak je kosoštvorcov na koberci vytvorených viac, sú naopak znakom plodnosti a úrody.

Koberce Beni nie sú najlacnejšou záležitosťou, avšak tá sa vracia bezozbytku trvanlivosťou a dlhou životnosťou, ich unikátnym vzhľadom a nevšednou a originálnou štýlovosťou s krásnym vzhľadom. Cenová relácia sa pohybuje v rozmedzí 530 € až 1140 €, podľa rozmerov a veľkosti.

Kde ich dostanete?

Koberce Beni nie sú pre našinca obyčajnou chimérou, a zoženiete ich aj u nás. Nila ich má v ponuke nielen v Nila Store Praha, ale aj vo svojom online obchode .

Zdroj foto: Facebook.com, Nila.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS