12/9
Minimalizmus na stole

Minimalizmus na stole

12. září 2018 v 00.00 , Design , Kuchyne , Príbory , Riad

Sponzorované odkazy

Štýlové stolovanie a dobré jedlo je predzvesťou pohodovej nálady, dostatku energie a s ňou aj spojených úspechov ako na poli práce, tak aj v osobnej rovine. Skúste to minimalisticky!

Áno, ak máte plný žalúdok niečoho dobrého a môžete si dopriať svoje jedlo skonzumovať v príjemnom prostredí a so štýlovými kúskami riadu, je vaše naladenie určite pohodové.

Základom stolovania je hneď niekoľko artiklov. Aby sme vôbec mohli stolovanie realizovať, potrebujeme stôl a stoličku. K tomu nejaký pekný obrus a prestieranie, ďalej riad a hlavne príbor. A Nendo je minimalistický príbor v reáli.

Nendo Skelton

Nendo je elegantný a elegantne odlišný príbor, teda lyžica, lyžička, vidlička a nôž. Dizajnér Sarang Sheth ich poňal viac ako minimalisticky, ale tiež subtílne a veľmi prakticky.

Nendo príbor má jednoduchý, a pritom efektívny dizajn, ktorý nie je bezdôvodný. Úžasný tvar pôsobiaci krehko a jemne, dáva príboru nielen neobvyklý vizuálny charakter, ale tiež má svoj účel – dovolí a pomáha vám s týmto príborom v ruke odpočívať – ​​ukotviť a odložiť každý kúsok ľahko na stojan, alebo na šálke a hrnčeku.

Dizajn vytvoril návrhár indický Sarang Sheth pre belgickú firmu zaoberajúcu sa výrobou nábytku a domácich potrieb Valerie Objects. Príbor je veľmi trefne pomenovaný „Skelton“ keďže má vzhľad subtílnych kostí.

Vyrobený je z PVD hmoty odolný proti oderu a poškriabaniu s povrchovou úpravou v niekoľkých farebných prevedeniach – čiernom, zlatom, striebornom či medenom odtieni.

Sarang Sheth

Tvorca Nendo Skelton je indický dizajnér, absolvent produktového (priemyselného) dizajnu na Inštitúte dizajnu MIT v Pune. Verí, že skúsenosť s produktom by mala zostať zachovaná aj v prípade, že používateľ s produktom nekomunikuje. Má rád gadgety a elektronické produkty, hudbu a knihy.

Zdroj foto: Yankodesing.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS