23/3
Posvieťte si na to s Ronny Buarøy

Posvieťte si na to s Ronny Buarøy

23. března 2020 v 00.00 , Bytové doplnky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Svietidlá doma môžete mať rôzne. Každému sa totiž páči niečo iné a každý má tiež iné predstavy a mnohokrát aj faktické možnosti svojej peňaženky. Aj napriek tomu (alebo možno práve preto) vyhráva dnes prírodný a príjemný materiál, originalita a štýl. A také sú svietidlá Ronnyho Buaroy.

Jeho jedinečné svietidlá – stojacie lampy a lustre sú tak trochu rustikálne, skladané takmer ako puzzle a až na nosné prvky a prívodné šnúry celé drevené. Respektíve preglejkové, čo je materiál, ktorý nie je nijako drahý, a pritom vyzerá vo finále a v tomto spracovaní obzvlášť skvele.

Ronny Buaroy

My vám dnes predstavíme jeho preglejkový a málinko rustikálny luster, s ktorým sa váš interiér pozdvihne o minimálne jeden level vyššie. Je dobre známe, že ľudia zo Škandinávie majú pre prírodné materiály cit a zmysel pre detail, ktorý v konečnom dôsledku pôsobí čisto a jednoducho.

Takým dizajnérom je aj Ronnyho Buaroy. Je to talentovaný priemyselný a interiérový dizajnér, ktorý žije a pracuje v nórskom Bergene. Špecializuje sa na 3D modelovanie a remeselné spracovanie.

Preglejkové svietidlá

To sa naplno prejavuje na jeho stolových a stropných svietidlách, ku ktorým patrí aj nami prezentovaný luster Fire of Dragon. Tu je ukážka ďalšieho príma príkladu škandinávskeho umu, vtipu aj štýlu. Tieto svietidlá sú malé umelecké diela, ktoré sú úplne funkčné, a navyše jednoducho a zaujímavo navrhnuté.

Stropný luster je zložený z drevených, respektíve preglejkových dielikov, celkom v ôsmich radoch, nie nepodobných vo výsledku po zložení dračiemu vajíčku. Dieliky majú rôznu veľkosť, sú vyrezané a zostavené pomocou jednoduchých spôsobov.

Skladačka pre vás

Celý luster dostanete rozložený a poskladáte si ho sami, pomocou zárezov a návodu. Hravá forma prevedenia potom dáva realizátorovi spokojnosť po úspešnom zložení a pocit zadosťučinenia že si tak trochu sám „vytvoril“ svietidlo. Ideálna je do lustra LED žiarovka s teplým teda skôr žltým svetlom.

Skúsite to aj vy?

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS