28/9
Kde sa dajú využiť betónové žumpy?

Kde sa dajú využiť betónové žumpy?

28. září 2020 v 21.30 , Domy

Väčšina domov a objektov je napojená na kanalizačný systém, ktorý denno denne prenáša množstvo odpadu z domácností. Nie vždy sa však dokáže kanalizačný systém dostať k odľahlým miestam. Práve preto existuje aj iný spôsob. Aký to je?

Kanalizačný systém je v mestách samozrejmosť, no ďalej od miest už bohužiaľ nie je. Čo teda robiť, keď nemáte prístup ku kanalizácií. Ako dobré riešenie sa javí žumpa. Betónové žumpy v Michalovciach ponúkajú takéto riešenie, ktoré určite využijete pri chatách a na odľahlých miestach. Kde sa dajú žumpy využiť, a ako fungujú ?

Ako funguje žumpa?

Ak teda nemáte prístup ku kanalizácií, dobré je zaobstarať si žumpu. Žumpy nájdete hocikde napríklad v Košiciach, Prešove, ale aj žumpy v Trebišove a rôznych iných mestách. Žumpa má veľké využitie na odľahlejších miestach, kde kanalizácia nedočiahne. Ako, ale žumpa funguje? Žumpa je väčšinou vyrobená z betónu a ide o hermeticky uzavretú nádobu. Žumpy môžu mať aj rôzny tvar a veľkosť. Žumpa sa tiež skladá aj z nadstavca, neprejazdovej dosky a bezpečnostného poklopu. K nadštandardnému príslušenstvu patrí liatinové veko, prejazdová doska a merač hladiny kvapaliny. Nadštandardné príslušenstvo nie je nutnosť, no dokážu zlepšiť prístup a kompaktnosť. Keďže sa odpad v žumpe hromadí, je potrebné volať po nejakom čase fekálny voz. Ten vám vašu žumpu vyprázdni a vy ju tak môžete znovu naplniť. Žumpu nemusíte použiť, len na odpad. Viete ju využiť aj pre zadržiavanie vody v pivniciach a podobne.

Využitie čerpadla

Stretnúť ste sa mohli aj s čerpadlami. Čerpadlo sa vyžíva napríklad v práčkach. Výkonné čerpadlo do práčky je veľmi potrebné a nevyhnutné. Iné, tzv. kalové čerpadlá je však možné vyyužít aj pre čerpanie znečistených tekutín zo žumpy. Musíte však čerpadlo vedieť dobre používať. Určite nechcete mať fekálie po celej záhrade.

Porozmýšľajte o žumpe aj vy!

Žumpa je väčšinou vyrobená z betónu a ide o hermeticky uzavretú nádobu.Žumpa je väčšinou vyrobená z betónu a ide o hermeticky uzavretú nádobu.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS