4/1
Namiesto snehu za oknami biela farba v interiéri!

Namiesto snehu za oknami biela farba v interiéri!

4. ledna 2021 v 08.30 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Kreslá a sedacie súpravy , Kuchyne , Nábytok , Riad , Sklo , Spálne , Stoličky , Stoly a stolíky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Urobte si zimu u vás doma aspoň v podobe bielej farby, keď za oknami ju nemáte! Biela je neutrálna farba, ktorá ladí de facto so všetkými odtieňmi farebného spektra. Môžete ju využiť všade, kam sa vám zapáči.

Avšak sama o sebe môže váš domov pozdvihnúť na jedinečný, alebo až luxusný level. Je to však farba veľmi náročná pretože biele zariadenie (nábytok, dekorácie, textílie a bytové doplnky) vyžadujú opatrnejšie zaobchádzanie a vyššiu údržbu. Aj preto nie je veľmi vhodná do domova, kde bývajú malé deti a domáce zvieratá – predovšetkým psíkovia a mačičky.

Biela s tónmi iných farieb

Keď ju ale vyladíte s tónmi červenej, fialovej, oranžovej, alebo modrej, prípadne zemitými tónmi hnedej vo všetkých jej odtieňoch, získate cool a príjemný exkluzívny, a pritom harmonicky pohodový interiér. Veľmi moderne, minimalisticky a pritom luxusne pôsobia s bielou farbou odtiene sivej – svetlo a tmavo sivá.

Svetlé a žiarivé

Bielu nevinnosť a univerzálnosť môžete ešte podporiť správnym rozmiestnením zrkadiel a vysokým podielom prirodzeného denného svetla. Preto sa biela hodí do priestorov s veľkými oknami, a možnosťou umiestnenia zrkadiel k zrkadleniu bielej do priestoru.

Sklo a transparentnosť

Bielu v interiéri podporí v jej žiarivosti a vyniknutie belosti aj nábytok a vybavenie, alebo doplnky zo skla, či priehľadné kúsky. Napríklad stôl so sklenenou plochou, konferenčný stôl s priehľadnými prvkami a časťami, či vzdušné neuzavreté, alebo mnoho presklených vitrín. Pomocníkom môžu byť aj dvere s veľkými sklenenými plochami, alebo sklenené dvere v posúvacom paneli.

Odtiene bielej, alebo tón v tóne

Jedinečne bude váš domov vyzerať, keď využijete odtiene bielej. Áno, aj biela má svoje odtiene, ako iné farby. Je to polárna biela, smotanová, biela s nádychom modrej, ružovej, zelenej, alebo zlatej či oranžovej. Vždy zvoľte také odtiene, ktoré sú vhodné do určitého priestoru. Napríklad modrastá biela s polárnou, alebo sivobielou tam kam chcete chladnejší efekt a zlatistá biela s oranžovo bielou, alebo ružovo bielou tam kde chcete naladiť hrejivú atmosféru.

Vzory a materiály

Pri aplikácii bielej do interiéru nezabudnite na akcenty vzorčekov na bytových doplnkoch, alebo kontrasty textúry a typu materiálov, ktoré priestor v bielej krásne zjemní. Postačí plyšový pléd na koženej sedačke, alebo etno vzorku na vankúšikoch v bielom kresle.

Skrátka váš domov je vaším ihriskom, na ktorom si môžete hrať s farbami, štruktúrami, tvarmi, štýlmi a kombináciami. Tak sa hrajte!

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS