28/11
Boxspring postele: poznáte ich?

Boxspring postele: poznáte ich?

28. listopadu 2021 v 00.00 , Design , Nábytok , Spálne

Sponzorované odkazy

Určite ste si všimli na trhu s nábytkom neobvyklých postelí s ešte neobvyklejším pomenovaním. Boxspring postele sa u nás na trhu ešte len udomácňujú. Čo sú vlastne zač?

Pôvod názvu týchto postelí hľadajte v anglickom slovníku. Pojem boxspring je zložený z dvoch samostatných anglických slov – box (rám a konštrukcia postele) a spring (pre pružinové vnútro). Vyplýva z toho, že keď má posteľ tzv. box s pružinami, jedná sa o posteľ boxspring, pričom tá pravá boxspring posteľ má trojvrstvovú konštrukciu s dvojitým pružením.

Boxspring posteľ za 799 € kúpite v Sconte

Odkiaľ k nám prišli?

Pôvod majú boxspring postele v USA, a stávajú sa u nás stále obľúbenejšie, pričom prvotne ste sa s nimi mohli stretnúť v ubytovacích zariadeniach, ktoré nimi s obľubou vybavujú luxusnejšie a komfortnejšie typy izieb. Prečo, pretože správna boxspring posteľ je zložená zo spodného väčšinou dreveného či kovového rámu, v ňom uložené pružinové konštrukcie s vinutými pružinami a na ňom je položený klasický penový, alebo pružinový matrac.

Nadštandardné ležanie a vzhľad

Predpokladom je, že vďaka pružinovej konštrukcii v ráme má posteľ nadštandardnú pružnosť povrchu, kde sa hmotnosť ležiacej osoby krásne rozloží rovnomerne po povrchu matraca. Dizajn boxspring postele je doladený vždy prítomným vysokým a vždy čalúneným čelom.

Boxspring posteľ Layla za 1360 € nájdete v Sconte

Prečo povedať boxspring posteli áno?

  • Má vysokú ložnú plochu cca 60 cm nad podlahou, teda sa na posteľ ľahko ľahne aj sa z nej komfortne vstáva.
  • Ponúka vďaka pružinám vysokú nosnosť, odolnosť a dlhú životnosť.
  • Troj kombináciou rámu, pružinovej konštrukcii a matraca vzniká praktické vetranie a správna cirkulácia vzduchu v posteli (spáč sa nespotí ani sa lôžkoviny nezaparia a nezatuchnú), vetrajú sa samovoľne.
  • Boxspring posteľ má komfortne luxusný dizajn a vzhľad, je čalúnená vysoko kvalitnými materiálmi a ľahko sa udržuje.

Za koľko je k dispozícii?

Cenovo dosahujú relácie bežných postelí s kvalitným matracom, materiálom a v cool dizajne (cca 480 € a vyššie). Bežná cena boxspring postele je väčšinou okolo 720 €, ale tie luxusné môžu stáť aj viac ako 1200 € aj viac ako 1600 €.

Zdroj foto: Pixabay.com; Sconto.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS