7/12
Vianočné domáce ladenie? Už ladíte?

Vianočné domáce ladenie? Už ladíte?

7. prosince 2016 v 08.30 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Vianoce, Vianoce prichádzajú… aj k vám prídu. Už na ne ladíte? Aké budú vaše tohtoročné Vianoce? Zvolíte to, čo každým rokom, alebo ich vyladíte na novo, či štýlovo? Chcete Vianoce minimalistické alebo dúhovo farebné?

Široká ponuka vianočných ozdôb a množstvo inšpirácie vám umožňuje nielen dokonale vyladiť vianočný stromček, ale aj celú kompletnú výzdobu domu či bytu. Zladiť príbytok podľa jedného štýlu je možné. Od sklenených gúľ cez doplnky, baliaci papier až po slávnostnú tabuľu.

Ako jednoducho začať?

  • Najskôr zvoľte ozdoby, ktoré budú ústredným motívom vašich tohtoročných Vianoc.
  • A potom laďte ďalej stôl, doplnky, a nakoniec celý interiér.
  • Postupujte teda od prvkov k celku.

A z akých štýlov vyberať?

Rustikálny a vidiecky štýl

Rustikálny štýl si najlepšie rozumie s prírodnými materiálmi, ktoré sa dobre kombinujú s červenou, modrou, zelenou či bielou a zlatou. Základom je priblíženie sa prírode. Klasické farebné banky rozhodne doplňte vetvičkami brezy, borovicovými šiškami, stuhami z juty alebo kockovanou látkou.

Moderný štýl

Vianoce ctia tradície, ale nič nebráni ladiť ich moderne. Stromček si ozdobte napríklad podľa farieb dúhy. Zaveste si dúhové a jemné gule, subtílne sklenené, v jemných farbách a potom k nim pridajte gule pripomínajúce púť a cukrovú vatu. Tiež pastelovo ružovú, modrú i zelenú. Všetko doplňte exotikou – tam patrí napríklad fialová, fuchsiová, sýto žltá a sýto červená.

Tradičný štýl

Poletujúce vločky, guľovačku a snehuliaci, to je predstava väčšiny detí. Niekedy však počasie nepraje a biele Vianoce nie sú. Vyplniť si to možno prostredníctvom výzdoby doma a výberom gúľ na stromček. Ozdoby akoby s inovaťou mrazu, ornamenty pripomínajúce snehové vločky – a to všetko tradične v rôznych farebných variantoch – od bielej, cez modrú až po zlatú.

Retro štýl

Ako Vianoce u babičky? Štýl retro je trendy záležitosťou, ktorá sa stále vracia. Ak ani vám nie je cudzí, vyšperkujte vďaka jeho akcentom vianočnú dekoráciu. Vianoce a retro môžu ľuďom pripomínať rôzne štýly – červenej, zelenej a bielej gule s bodkami, ktoré evokujú štýl šesťdesiatych rokov. Ak v podobnom duchu zabalíte aj vianočné darčeky, atmosféra bude nezabudnuteľná.

Škandinávsky štýl

Škandinávsky alias severský štýl Vianoc uprednostňuje čoraz viac ľudí, pretože je minimalistický, ale súčasne dokáže krásne zútulniť domov. Podobne ako rustikálny štýl je o prírodných materiáloch, ale oproti nemu sa využíva kontrast čiernej a bielej, doplnený červenou. Chýbať by nemali ani jednoduché jedľové vence, prírodné vetvičky, nórsky vzor či obľúbený symbol severu – sob.

A ako ladíte svoje Vianoce vy?

Zdroj foto: Glassor

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS