27/2
Chystáme študentskú izbu

Chystáme študentskú izbu

27. února 2013 v 07.00 , Byty , Design , Nábytok

Sponzorované odkazy

Pri zariaďovaní študentskej izby by sme mali zohľadniť niekoľko kritérií. Medzi tie najdôležitejšie patrí kvalita prevedenia a vek užívateľa izby. Inak bude vyzerať izba pre začínajúceho školáka a inak pre vysokoškolského študenta.

Pre predškolákov a školákov na prvom, prípadne druhom stupni, je vhodné zvoliť multifunkčný nábytok, ktorý s nimi nejaký čas porastie. K tomuto účelu dobre poslúžia stoly a stoličky s nastaviteľnou výškou a sklonom. Nezabudnime, že začínajúci žiačik vstrebáva veľké množstvo informácií a rád si ich precvičuje. Do izby môžeme teda umiestniť aj nejakú tabuľu alebo maliarsky stojan, kde si bude zaznamenávať svoje poznatky. Najmä u detí tohto veku je výška stola obzvlášť dôležitá, aby sa neučil zlým návykom pri sedení. Pre zavedenie dobrého systému hneď od začiatku štúdií je vhodné deťom do izby umiestniť knižnicu a skrinky, kam si môžu ukladať učebnice a iné veci do školy.

Aj dieťa školou povinné si ale rado stále hrá a na to nezabúdajme. Vytvorte mu v izbe zónu, kde sa bude cítiť dobre a kde si bude môcť hrať.

Študentská izba pre žiakov stredných škôl už bude vyzerať určite inak. Viac ako na funkčnosť sa prihliada na dizajn. Snažíme sa vytvoriť prostredie podľa predstáv študenta. Nemali by sme ich príliš nútiť do niečoho, v čom by sa necítili príjemne. Takáto študentská izba by mala mať aj pohovku pre návštevy, pretože dospievajúci študenti si vodia domov radi návštevy.

Väčší priestor sa dáva technológii, a tak sa stretávame s typmi počítačových stolíkov, ktoré však považujem v študentských izbách za nevhodné, pretože študent potrebuje väčšiu pracovnú plochu (napríklad pre prípravu domácich úloh). Dekoráciu nechajme na študentoch samotných, v tomto veku už majú svoju vlastnú predstavu o tom, ako by mala izba vyzerať.

Veľmi šikovné systémy pre študentské aj detské izby ponúka Ikea. Tu vyberiete za príjemnú cenu všetko, čo potrebujete. Ak by sa jednalo o izbu, ktorá vyžaduje komplikovanejšie riešenie, môžete si nechať nábytok vyrobiť na mieru.

Zdroj: www.ikea.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS