5/12
Vstavané skrine: záruka moderného priestoru

Vstavané skrine: záruka moderného priestoru

5. prosince 2013 v 06.45 , Byty , Design , Nábytok , Predsieň

Sponzorované odkazy

Máte pocit, že Vám veci prerastajú cez hlavu? Ak Vám obyčajné skrine už nestačia, existuje jednoduché riešenie. Žiadny moderný priestor sa v dnešnej dobe nezaobíde bez vstavanej skrine. Vďaka trendom a pokročilým technológiám sú totiž praktickou a zároveň elegantnou súčasťou interiéru.

Vstavané skrine patria v súčasnosti k obľúbenému riešeniu úložných priestorov. Využívajú sa predovšetkým v bytoch, kde účelne riešia problémy s nedostatkom miesta na uskladnenie najrôznejších vecí. Sú hitom posledných rokov najmä vďaka svojej variabilite a pravdepodobne nie sú miesta, kde by sa nedali aplikovať.

Vstavané skrine poskytujú maximum úložného priestoru od podlahy až k stropu. Umožnia Vám vhodne dotvoriť dizajn interiéru. Môžete vyberať z veľkej škály materiálov na výplň posuvných dverí.

Na veľkosti záleží

Pri navrhovaní vstavanej skrine je potrebné využiť priestor čo najefektívnejšie. Skrine, ktoré merajú na výšku 2 metre, môžu byť síce dobre riešené, ale nikdy nevyužijú všetok priestor, ktorý by mohli. Navrhujte si teda vstavanú skriňu vždy od podlahy až k stropu a využite tak možný a cenný priestor. Keď skriňa nepotrebuje hornú dosku, ktorú nahrádza strop, ušetríte aj na materiáloch.

Rovnaké pravidlo platí aj pri rozhodovaní sa o šírke skrine. Ak je to len trochu možné, vyberajte také miesta, kde bude mať skriňa z oboch strán stenu. Úspora materiálu sa samozrejme premietne aj do ceny skrine.

Vstavaná skriňa ako dominanta priestoru

Veľkorysou kreativitou si môžete zabezpečiť maximálne oživenie priestoru. Vstavaná skriňa býva vďaka svojmu rozmeru často dominantným prvkom interiéru, ktorý tak môže výrazne zmeniť jeho vzhľad a dotvoriť celkovú atmosféru miestnosti.

Ak sa vaše vstavané skrine stanú dominantou v priestore, ostatné časti nábytku potom nevyžadujú až tak kreatívne prevedenie v materiáloch.

Harmónia kontrastov

Ak má mať vaša šatníková skriňa aspoň jednu výraznú farbu, odporúčame striedanie kontrastných farieb, aby sa vyvážil celkový priestor.

Veľmi výrazné tóny môžu vytvárať silné napätie v interiéri, čo môže viesť k neprospechu útulnosti obývacieho priestoru. Preto je vhodné využívať princíp farebných a materiálových kontrastov.

Vhodné sú aj do podkrovia

Viac úložného miesta, prehľadnosti, viac pohybu a poriadku v skriniach. Netradičné riešenie pre každý priestor a jeho dokonalé využitie ponúkajú nielen vstavané skrine klasických tvarov, ale aj atypické skrine, ktoré sú vhodné napríklad do podkrovia.

Vstavaná skriňa so zrkadlovými dverami, zdroj: mazzaliarmadi.itVstavaná skriňa so zrkadlovými dverami, zdroj: mazzaliarmadi.itNetradičná vstavaná skriňa, zdroj: mazzaliarmadi.itNetradičná vstavaná skriňa, zdroj: mazzaliarmadi.itVstavaná skriňa, zdroj: mazzaliarmadi.itVstavaná skriňa, zdroj: mazzaliarmadi.itVstavaná skriňa v jednoduchej farbe, zdroj: P.Flintandco.comVstavaná skriňa v jednoduchej farbe, zdroj: P.Flintandco.com

Úvodný obrázok: mazzaliarmadi.it

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS