13/12
Sada vrtákov X Line pre domácich majstrov

Sada vrtákov X Line pre domácich majstrov

13. prosince 2013 v 07.00 , Byty

Ručné práce bývajú vnímané všelijako. Pre niekoho je to oblasť zárobku, pre iných zase záľuba, ktorá človeku pomáha prekonať často stereotypnú a nudnú prácu v kancelárii. Či už je kutilstvo vaším koníčkom, alebo ho využívate v rámci výkonu svojej profesie na živobytie, v oboch prípadoch je prirodzene dôležité venovať dôkladnú pozornosť výberu vlastného náradia a príslušenstva. Technologický pokrok ide stále dopredu. Cieľom je predovšetkým efektivita, ľahká ovládateľnosť a údržba s odpovedajúcou kvalitou daného výrobku spoločne s nízkymi výrobnými a tým pádom aj obstarávacími nákladmi.

Ručné náradie pozostáva z celého radu jednotlivých typov nástrojov, od hasákov a klieští po skrutkovače a vŕtačky. A práve pri poslednej menovanej kategórii sa v tomto článku zastavíme. Vianoce sa blížia, a preto, ak ešte nemáte darčeky pod stromček, je potrebné využiť príležitosti a urobiť si radosť. Naším horúcim tipom je sada vrtákov X-Line. Vyrába ich nemecká spoločnosť Bosch, ktorá patrí k najznámejším vo svojom odbore po celom svete. So sadou vrtákov tejto značky sa už nemôže stať, aby ste sa ocitli bez potrebného náradia. Jednotlivé sady obvykle obsahujú vrtáky ako do dreva a kameňa, tak aj do betónu.

Sada vrtákov X Line 34 Classic, autor: Rucni-prace.czSada vrtákov X Line 34 Classic, autor: Rucni-prace.cz

Ako vyzerajú sady X Line?

V základnej výbave nájdete celkom 34 prvkov. Základom sú už spomínané typy vrtákov po piatich kusoch s príslušnou veľkosťou vrutu, 4–8 mm pre drevo, 2–5 mm v prípade vŕtania do kovu. Súčasťou sady sú tiež tri nástrčné kľúče, jeden adaptér pre nástrčný kľúč, univerzálny magnetický držiak a záhlbník. Konečne poslednou zložkou celého balenia predstavujú skrutkovacie bity (hroty), ktoré sú dodávané v počte 13 kusov. Všetko je starostlivo a predovšetkým prehľadne uložené v odolnom plastovom obale. Rýchla voľba tohto správneho náradia je tak znateľne posilnená.

Sada X Line sa vyznačuje tým, že pokrýva prakticky celú oblasť domácich ručných prác. Takto predstavuje ideálny darček pre všetkých domácich majstrov, ktorým pracovnú činnosť významne uľahčí. Pre náročnejších potom sú pripravené sady s rozšírenými prvkami. Vyšší počet vrtákov a skrutkovacích bitov (hrotov) na jednej strane, použitým materiálom (titán) na strane druhej, toto všeobecne zaobstaráte úmerne vo vyššej cene. Vlastný výber by sa ale mal predovšetkým riadiť vašimi potrebami.

Sada Bosch s 41 vrtákmi a skrutkovacími bitmi, autor: Rucni-naradi.czSada Bosch s 41 vrtákmi a skrutkovacími bitmi, autor: Rucni-naradi.cz

Úvodné foto: Rucni-naradi.cz

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS