28/1
Lacný nábytok: Do čoho investovať?

Lacný nábytok: Do čoho investovať?

28. ledna 2014 v 07.00 , Byty , Nábytok

Sponzorované odkazy

Doba ekonomickej krízy stále nepominula. Ak nepatríte medzi boháčov, určite sa tiež obzeráte na to, kde čo najlepšie nakúpiť a ušetriť – kúpu nábytku nevynímajúc. Lacný nábytok je pojem, pod ktorý môžeme zaradiť taký nábytok, ktorý kúpime veľmi lacno alebo z druhej ruky, z bazáru či cez inzerát. Skutočne sa oplatí?

V mysliach máme často zakódované, že to, čo je lacné, je aj nekvalitné a ten, kto si to môže dovoliť, si kúpi len tú drahšiu a značkovú vec, pretože tá predsa musí byť dobrá. Ale porekadlo: „čo je lacné, to je dvakrát zaplatené“, však nemusí platiť vždy. V dnešnej dobe je na trhu veľmi rozsiahla ponuka nábytku, ktorý by sme mohli označiť ako lacný, ale zároveň kvalitný nábytok.

Lacný nábytok je najviac nakupovaný ľuďmi, ktorí momentálne nemôžu minúť za vybavenie domácnosti väčšiu sumu. Ide teda najčastejšie o rodiny s deťmi, novomanželov, alebo starších ľudí. Pre nich je ponuka lacného nábytku naozaj lákavá.

Veľké nákupné centrum nábytku, zdroj: falhlinh.comVeľké nákupné centrum nábytku, zdroj: falhlinh.com

Nie je lacný ako lacný

Všeobecne sa dá lacný nábytok rozdeliť do dvoch skupín. Najčastejšie ide o nový nábytok a bazárový nábytok. V prípade, že chceme lacno nakúpiť nový nábytok, väčšinou nám nezostáva iná možnosť, než navštíviť nákupné centrum, alebo niektorého z veľkých predajcov nábytku.

Každý z nás určite pozná niekoľko výrobcov a predajcov takéhoto nábytku, ktorý je nielen lacný, ale môže ponúknuť aj svoju dobrú kvalitu. Samozrejme, čím väčší výrobca, tým si aj môže dovoliť lepšie predajné ceny, pretože aj nízke ceny za nábytok môže kompenzovať vysokou mierou predaja. Každý veľký predajca tlačí ceny nábytku čo najnižšie, za čo môžeme ďakovať konkurenčnému boju.

Ak sa chystáte nábytok kúpiť z druhej ruky, takzvaný repasovaný, najlepšie pre tieto účely sú vhodné aukčné internetové portály. Máte ich k dispozícii hneď niekoľko a naozaj stoja za to, aby ste sa aspoň poobzerali. Je viac než možné, že sa Vám nejaký vydarený kúsok zapáči, a navyše ho získate za výhodnú cenu.

Lacná sedačka, zdroj: northsky71.comLacná sedačka, zdroj: northsky71.com

Bazáre a zahraničie

Ďalším riešením je inzercia – či už v novinách, či na internete. Často sa totiž stane, že sa niekto chce zbaviť takmer nového nábytku a predáva ho za vynikajúcu cenu, pretože napríklad zistil, že sa mu do jeho interiéru nehodí tak, ako predpokladal.

Inou alternatívou je ísť za nákupom do zahraničia, konkrétne do Poľska. Čo si budeme rozprávať, poľský nábytok je na našom trhu zastúpený vo veľkej miere. Poľské nábytkárske výrobky nájdete u mnohých veľkých predajcov, pretože sú relatívne lacné, a často je aj ich kvalita na dobrej úrovni. Ak ich chcete skutočne „za pár eur“, vycestujte k našim severným susedom.

Dnes už naozaj neplatí, že lacné musí byť hneď nekvalitné. Na trhu je totiž obrovská konkurencia, ktorá zákazníkom výborne hrá do kariet.

Lacný nábytok, zdroj: mazzaliarmadi.itLacný nábytok, zdroj: mazzaliarmadi.it

Do čoho investovať?

Investovať by ste však určite mali do základného vybavenia. Takže celkom iste by ste mali venovať pozornosť podlahám, dverám a kvalitnej posteli. Bez týchto vecí sa nezaobídete. Na tieto veci by ste sa rozhodne mali sústrediť čo najviac a pokojne za ne utratiť aj väčšiu finančnú sumu.

Ak nebudete mať kvalitnú podlahu, budete mať problémy s vyriešením celého interiéru. Čo sa týka postele, ide predovšetkým o Vaše zdravie a plnohodnotný spánok. Na druhej strane môžete ušetriť predovšetkým na bytových doplnkoch, ako sú konferenčný stolík, kreslo, TV stolík a podobne.

Kvalitná posteľ = základ dobrého spánku, zdroj: mazzaliarmadi.itKvalitná posteľ = základ dobrého spánku, zdroj: mazzaliarmadi.it

Úvodný obrázok zdroj: mazzaliarmadi.it

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS