11/2
Drevo v kúpeľni: predsudky odložte

Drevo v kúpeľni: predsudky odložte

11. února 2014 v 07.30 , Bytové doplnky , Design , Kúpeľne , Vane a sprchové kúty

Sponzorované odkazy

Ešte sa stále na drevo v kúpeľni pozeráme trochu cez prsty, pretože vieme, že sa s vodou neveľmi znáša. Lenže keď máte radi kúsok luxusu a chcete bývaniu dodať punc netradičnej rebélie proti všeobecným zvykom, môžeme Vám ho len odporučiť. Začnite doplnkami a časom pribudne podlaha či drevená vaňa. Nemusíte sa báť, všetko v najvyššej miere atraktivity a bezpečnosti.

Drevené umývadlá, zdroj: jingdianjiaju1.comDrevené umývadlá, zdroj: jingdianjiaju1.com

Správne drevo

Tak, ako sa do kúpeľne kvôli veľkej koncentrácii vlhkosti žiada špeciálne zrkadlo, tak sem nepatrí ani bežný masív. Do vodného prostredia sú určené len exotické dreviny s vyššou hustotou a voda im neškodí ani pri dlhodobejšom pôsobení. Keď budete uvažovať o vhodnom materiáli, mal to byť exotický teak, merbau, jatoba, wengé, ipe, massaranduba, či bambus.

Tieto materiály predstavujú síce veľmi efektnú zložku kúpeľne, ale čo sa financií týka, niekomu sa môžu prestať páčiť. Lacnejšou alternatívou je slovenský zdroj drevín. Je potrebné použiť čisté drevo a najobľúbenejšími materiálmi sú dub, buk, javor, alebo céder. Pozor, na rozdiel od exotických kúskov vyžadujú špeciálne lakovanú a impregnovanú úpravu. Vyzerajú sexy, ale uberajú z prirodzeného vzhľadu dreva.

Drevená vaňa, zdroj: jingdianjiaju1.comDrevená vaňa, zdroj: jingdianjiaju1.com

Pozor na vaňu

Nástup obľúbenosti ohlásili aj drevené vane, ktoré nahradili starodávne kade. Ich elegancia a lesk sú nesmierne krásnou súčasťou každej kúpeľne. Lenže v tomto prípade by ste sa mali poradiť so statikom. Čo sa týka váhy, dávno prekračujú bežné štandardy. Omámila Vás táto móda? Vane začínajú na cene 1200 €. Tie luxusnejšie modely veľmi rýchlo prekročia aj 4000 €.

Drevo v kúpeľni, zdroj:eDomoGServices.comDrevo v kúpeľni, zdroj:eDomoGServices.com

Je vhodné ku všetkému

Nemusíte sa báť siahnuť po drevených doplnkoch, sú univerzálne. Nezáleží na tom, či máte väčšinový dizajn kúpeľne zaobalený do keramiky, mramoru, kachličiek, chrómu, to všetko pasuje aj s drevom. Je atraktívne aj s kameňom a sklom. Mimochodom, má prirodzene antibakteriálne vlastnosti, takže zrejme nenájdete do kúpeľne lepšiu kombináciu ako drevenú.

Drevená vaňa, zdroj: jm3.comDrevená vaňa, zdroj: jm3.com

Domáce wellness

Drevo a voda sú v prírode dve základné zložky a ich spojenie v domácej kúpeľni okamžite zapôsobí priateľsky nielen na dušu, ale aj na telo. Dosiahnete efektu domáceho wellness centra, aj napriek tomu, že za túto krásu bude treba zaplatiť daň vo forme zvýšenej starostlivosti aj vstupnej ceny. Niekedy sa však oplatí začať doplnkami, ktoré často studené prostredie kúpeľne nádherne rozohrejú.

Úvodný obrázok Jingdianjiaju1.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS