7/1
V kuchyni s technológiami

V kuchyni s technológiami

7. ledna 2019 v 00.00 , Design , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Áno, v súčasnosti technológie zasahujú naozaj do všetkých oblastí. Mimo nezostala ani sféra kuchyne – príprava a varenie pokrmov, rovnako ako ich servírovanie a stolovanie.

Štúdie ukazujú, že farba tácky, tanierov, alebo misky môže často zmeniť vašu predstavu o tom, ako chutí jedlo. Napríklad podávanie dezertov na bielej tácke, alebo dezertnom tanieriku zvyšuje ich sladkosť tým, že sa zdajú na ňom farby dobrôt sýtejšie, pretože to tak váš mozog vyhodnotí.

Colorterapia

Tieto triky sú v colortepapii známe. Ale doteraz neboli aplikované príliš v kuchyni, aj keď je všeobecná pravda, že ak jeme z modro sfarbených tanierov, alebo servisu s modrými prvkami, zjeme menej ako pri stolovaní s inými farbami. Rovnaký efekt má modrá farba aj na kuchynských textíliách, dekoráciách a prvkoch jej vybavenia.

Už roku 1957 marketingový priekopník Louis Cheskin uviedol, že pridanie o 15 percent viac žltej až zelenej farby na plechovkách typu 7UP spôsobilo, že spotrebitelia vnímali nealkoholický nápoj, ako viac citrónový, s väčšou silou citrónovej chuti.

To je tiež pravdepodobne dôvod, prečo Sprite (aj keď to nie je farebný nápoj) nájdete na trhu len vo farebnej fľaši. Alebo tiež je odpoveď na to, prečo sú všetky dezerty navrhnuté tak, aby vyzerali tak pekne. Jednoducho je jasné, že farby, vzhľad a servírovanie čohokoľvek ľudský mozog registruje a všetky tieto aspekty môžu zmeniť vaše vnímanie chuti.

Tácka s premenami

A teraz si predstavte, že ste si pripravili špízy a máte možnosť servírovať ich na jednoduchej bielej plastovej tácke, alebo tácke s obrázkom grilu s horiacimi uhlíkmi. Nepochybne by tácka s grilom vynikla, pretože by na nej ešte viac vynikla chuť špízov. Eatense tácka by vám vždy mohla pridať atmosféru a podporiť chuť, pretože by vám poskytla možnosť voliť obrázok na nej vždy tematicky podľa toho, čo na nej servírujete.

Čo je Eatense tácka?

Je to tácka s dynamickým displejom pod ním. Je vytvorený výhradne pre kuchyňu a podávanie jedál. Jeho displej je vyrobený tak, aby odolal teplu a je vodotesný. Stáva sa dokonalým plátnom vášho servisu a lahodných pokrmov. Či už je to spomínaný gril s horiacimi uhlíkmi, dekoratívne cukrové pozadia pre dezerty, alebo iné. Eatense jedlo podporí vizuálnym efektom, a to potom chutí lepšie.

Tácka Eatense bola prezentovaná a uvedená na trh koncom roka 2018. Je dodávaná s aplikáciou Eatense, ktorá vám umožní vybrať vzory, textúry, alebo animácie, ktoré sa zobrazia na doske. Môžete použiť tácku na to, aby ste viedli stolovníkov k správnemu poradiu pokrmov, ktoré na nej uvediete. Alebo môžete tácku využiť ako interaktívnu správu – priania k meninám a narodeninám, meno, citát atď. Tácka je hermeticky utesnená a možno ju ľahko umyť ako normálny riad v umývačke. Tácka má totiž ochrannú hornú vrstvu, ktorá odoláva teplu pokrmov aj umývačky, a navyše zabraňuje poškrabaniu nožmi a príbormi.

Tácka sa nabíja tiež bezdrôtovo, takže ak ju nepoužívate stáva sa pomocníkom vášho servírovania a stolovania, kde je silným nástrojom. Viac o tácke vrátane objednávky nájdete na Eatense.com .

Video o Eatense môžete vidieť tu

Zdroj foto: Eatense

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS