28/3
Ako na bylinky aj v mini kuchyni?

Ako na bylinky aj v mini kuchyni?

28. března 2019 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Máte v kuchyni málo miesta? A napriek tomu túžite po svojej vlastnej „bylinkovej záhradke“ v kvetináči či kvetináčoch? Vďaka Broto je to možné, a ešte s ním urobíte poriadnu parádu!

Brot je vlastne svetlo a zároveň bylinková záhradka. Nie, nezmýlili sme sa, taká vec skutočne existuje! Svojim poňatím je krásnym dizajnovým kúskom a zároveň plní funkciu malej kuchynskej záhradky.

Terakotová pomocníčka

V atraktívnom terakotovom prevedení toto závesné svetlo je miesto ako pre osvetlenie, tak pre bylinky. V hornej polovici lampy Brot sa nachádza svetlo, zatiaľ čo spodná polovica funguje ako nádoba na pestovanie rastlín. V dolnej polovici je umiestnený zásobník z nerezovej ocele, ktorý slúži ako držiak celého zariadenia.

Do Broto môžete zasiať najrôznejšie semená a proces je celkom štandardný. Semená sa musia vopred nasiaknuť vodou, než budú vysadené. Potom môžu byť umiestnené do spodnej polovice Broto. Semená v lampe je dobré stále vlhčiť, ideálne pomocou rozprašovača s vodou 2 až 3 × denne.

Veľtrh nábytku Stockholm

A nezabudnime, že mimo úrody byliniek do pokrmov Brot môžete využiť aj pre okolité náladové, tlmené osvetlenie, pretože je to tiež závesné svetlo! Táto dvoj funkčná lampa a záhrada v jednom, sa vo februári 2019 predstavila na veľtrhu nábytku v Štokholme v kategórii „Skleník“. Svetlo Brot ešte nie je na predaj, to čo vidíte na fotografiách je len prototyp. Ale spoločnosť Benitas Studio dúfa, že čoskoro nájde výrobcu.

Dizajn svetla Brot vytvoril indický návrhár Sarang Sheth. Je absolventom produktového (priemyselného) dizajnu na Inštitúte dizajnu MIT v Pune. Má rád gadgety a elektronické produkty, hudbu a knihy.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS