13/5
Tentoraz sa šetriť naozaj neoplatí!

Tentoraz sa šetriť naozaj neoplatí!

13. května 2014 v 07.00 , Byty , Design , Domy

Či už plánujete stavbu nového domčeka alebo len rekonštruujete už zabývaný byt, dobre si premyslite, do čoho vlastne chcete investovať. Veľa z vás sa iste stretlo so situáciou, kedy naivne verili stavebnej spoločnosti a potom sa vyrovnávali s vŕzgajúcou podlahou, zlým tesnením a nekvalitnými materiálmi všetkého druhu. Ak riešite dilemu, či investovať do luxusných bytových doplnkov alebo radšej zvoliť naozaj vysoko kvalitné stavebné materiály, ktoré síce nie sú vidieť, ale ich funkčnosť ucítite na vlastnej koži, svoju voľbu dôkladne zvážte. Obyčajnú sedaciu súpravu alebo koberec časom nahradíte, zlú izoláciu len ťažko…

Keď už je reč o izolácii, obzvlášť v Slovenskej republike, kde je počasie tak trochu aprílové, je dobré vedieť niečo viac. Nekvalitne zaizolovaný dom vám prinesie známe plesne a vlhkosť, ktoré môžu u vás a predovšetkým u menších deti vyvolať nepríjemné alergie. Za týmito problémami však nestojí len nekvalitne vykonané zateplenie domu, ale aj nevhodne zvolené produkty okien a dverí. Lacné varianty sú možno v pôvodnej cene lacnejšie, ale ako náhle si spočítate energiu, ktorá zlým tesnením uniká, potom zistíte, ako veľmi vlastne na svojom „úspornom“ riešení prerábate. Plastové okná sú dnes už automatickou súčasťou nielen domov, ale aj panelových bytov. Ich neuveriteľné tesniace vlastnosti v kombinácii s jednoduchou mechanikou vás ohromia a desiatky rokov dlhá životnosť doslova nadchne. Ak neholdujete plastu ani bielej farbe, poobzerajte sa po variante, ktorou sú drevené okná. Tie svojou kvalitou za spomínaným plastom nijako nezaostávajú a pritom vyzerajú úplne dokonale. Zákazníkov často oslovia vďaka svojmu prirodzenému vzhľadu a masívnej konštrukcii, ktorá je pre rodinné domy ako stvorená.

Spolu s výberom okien ide tiež ruka v ruke voľba dverí. Ak vám studené nohy nie sú ničím príjemným, potom nepodceňujte ani túto voľbu. Jednotlivé izby by mali oddeľovať také dvere, ktoré ladia s celkovým charakterom miestnosti a nijako nenarušujú jeho dizajn. Čo sa vchodových dverí týka, nebojte sa staviť na okázalosť či extravaganciu. Majestátne vchodové dvere z pravého kusu dreva či kovových komponentov budia rešpekt a zároveň pôsobia ako skvelý externý doplnok.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS