23/5
Robotický vysávač verzus klasika

Robotický vysávač verzus klasika

23. května 2014 v 07.00 , Byty , Domáce spotrebiče , Domy , Kuchyne , Kúpeľne , Obývacie izby , Predsieň , Spálne

Sponzorované odkazy

Asi každá domácnosť potrebuje pre údržbu čistoty vo svojom bývaní vysávač – akýkoľvek. A dnes je ich na trhu také veľké množstvo, že je veľmi ťažké si dobre a správne vybrať ten najvhodnejší práve pre vašu domácnosť. A ktorému dáte prednosť vy – robotickému alebo klasickému?

Hrajú dnes robotické vysávače prím?

To je zložitá aj ťažká otázka. Samozrejme vývoj technológií nezastavíme, tie idú stále dopredu. A tak svetlo sveta uzrelo a ešte uvidí mnoho prevratných vynálezov. Rovnako tomu bolo a je aj v prípade všetkých robotických vysávačov. Iste, sú veľkou pomocou v domácnostiach zaneprázdnených osôb, obzvlášť pre zamestnané ženy a všetkých ostatných, ktorí nemajú upratovanie príliš v obľube.

Robovysavač sa položí na podlahu, zapne a nechá sa aby pracoval. Len sa musí pravidelne dobíjať – pomocou káblovej prípojky alebo na špeciálnej základni. K dispozícii sú dnes aj nie príliš finančne náročné typy týchto pomocníkov. Tie drahšie však vedia oveľa viac, než len upratovať. Možno ich tiež naprogramovať na určitý čas, a tak môže rodina prísť domov a podlaha s kobercami je čistá. Samozrejme záleží na parametroch konkrétneho modelu a preto sa oplatí využiť dostupné recenzie robotických vysávačov.

Nie všetko robovysavače zvládnu, to je sen mnohých žien, EirikNewt/Flickr.comNie všetko robovysavače zvládnu, to je sen mnohých žien, EirikNewt/Flickr.com

Ich prím má svoje ale…

Nie všetko títo chytrí pomocníci zvládnu a podľa mnohých testov, ktoré už prebehli sa zdá, že klasické vysávače úplne nikdy nenahradia. Robotický vysávač je síce super pomocníkom všade tam, kde doma majú zvieracích chlpatých miláčikov, pretože vyeliminuje ich chlpy na plávajúcich podlahách, parketách a dlažbe. Ale s kobercom majú niektoré z nich problém. Nevedia z neho dostatočne povysávať prach. Na to stačia len tie, čo majú rotačné kefy.

Klasický vysávač prevýši robotický, MartinAbegglen/Flickr.comKlasický vysávač prevýši robotický, MartinAbegglen/Flickr.com

Úplne klasiku nenahradí

Ďalším negatívom sú predmety stojace alebo ležiace na zemi. A tak sú robovysavače efektívne predovšetkým v moderných domácnostiach s minimom takto umiestnených predmetov (hlavne káblov a šnúr). Všetky spomenuté veci je nutné z podlahy odstrániť, káble zdvihnúť.

Takže z toho nám vychádza, že úplne klasické vysávače tie robotické nikdy nenahradia. Navyše všetky robovysavače majú nižší sací výkon ako všetky štandardné typy. Nezatracujme však ani jeden variant, každý má niečo do seba. Robovysavače zvládnu brilantne bežné upratovanie a domácnosť sa zaobíde celkom bez zametania. A tie klasické upratovania doladia do detailu.

Úvodný obrázok: Eduardo/Flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS