14/7
Rámy zrkadiel

Rámy zrkadiel

14. července 2014 v 07.00 , Bytové doplnky

Sponzorované odkazy

Zrkadlo je náš verný sprievodca celým dňom. Ráno sa pri pohľade do zrkadla prebúdzame a večer si v jeho spoločnosti zmývame únavu z celého dňa. Zrkadlo nám ale neradí iba v otázke krásy a neupozorňuje nás na nedostatky. Z tohto pravdu zobrazujúceho pomocníka sa stal aj dizajnový prvok našich domovov. Nie je totiž zrkadlo ako zrkadlo. Jedinečný prvok z neho vykúzli rám.

Vyberáme rám zrkadla podľa miestnosti

Pri výbere rámu zrkadla je potrebné najprv zvážiť, v akej miestnosti sa zrkadlo bude nachádzať kde a ako bude umiestnené a ako by malo dizajnovo ladiť s celkovým rázom izby. Inak vyberáme zrkadlo do šatne a inak do kúpeľne. Ozdobné rámy zrkadiel sú žiaduce najmä v priestranných halách a v obývacej izbe, kde pomocou zrkadla s rámom vyčaríme ústredný prvok celej miestnosti.

V poslednej dobe je veľmi obľúbené zrkadlo v zlatom ráme. Dobre kontrastuje s jednoducho zariadeným interiérom a ruka v ruke sa dopĺňa s interiérom v štýle baroka. Rám môžete vybrať ozdobný alebo jednoduchý hladký. Takéto zrkadlá so strieborným či zlatým rámom ponúka napríklad Ikea.

Ak si na príliš kreatívne zrkadlá nepotrpíte, vyberte klasické zrkadlo bez rámu. Jeho uplatnenie sa nájde predovšetkým v chodbách a kúpeľniach. Ďalšou možnosťou je zakúpenie šatníkovej skrine, ktorá má už zrkadlo zabudované ako svoju súčasť. Tiež v kúpeľni sa často využíva lepenie zrkadiel bez rámu na stenu, prípadne špeciálne podsvietenie zrkadla.

Domov vždy zútulní zrkadlo v drevenom ráme, ktoré je tiež bežne dostupné a je vhodné do všetkých miestností v byte aj dome. Zrkadlá mnohých typov – bez rámu, v rámoch vyrobených z dreva, z kovu aj plastu – zakúpite v obchodných domoch (napríklad Asko) alebo špeciálnych predajniach zameraných na dizajnový nábytok a bytové doplnky (návšteva Kare stojí rozhodne zato).

Zrkadlo s rámom, ale aj samozrejme zrkadlo bez rámu dokáže opticky zväčšiť miestnosť, a tak ak ho potrebujete využiť aj po takto funkčnej stránke, nebojte sa poradiť s odborníkom.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS