4/12
Kúpte dieťaťu správnu stoličku

Kúpte dieťaťu správnu stoličku

4. prosince 2014 v 07.15 , Stoličky

Sponzorované odkazy

Nekupujte prvú stoličku, ktorá sa vášmu dieťaťu bude páčiť kvôli obrázku či farbe. Trošku sa nad tým najprv zamyslite. Dieťa rýchlo rastie. Chcete mu kupovať každé dva roky novú stoličku alebo radšej kúpite takú, ktorá bude rásť s ním? Kúpite tú, ktorá sa mu páči alebo tú, na ktorej sa mu dobre sedí a je dobrá pre jeho chrbát?

  1. Prvé čo by vás malo zaujímať je, či sa dá stolička nastavovať. Toto je naozaj dôležité. Ak budete dieťaťu každých pár rokov kupovať novú stoličku, bude vás to stáť dosť peňazí. Tzv. „rastúce“ stoličky sú nielen praktické, ale aj ekonomické.
  2. Stolička otáčavá či neotáčavá? Určite všetci poznáte stoličky s otáčavými sedadlami. Deti sa na nich točia, točia, točia… a nesústredia sa. Nedávno sa začali vyrábať aj stoličky, ktoré sa dajú otáčať iba na kolieskach a sedadlo je stabilné, ale to už pre deti nie je taká „zábava“. Na druhej strane im to dáva priestor pre sústredenie sa napríklad na domáce úlohy.
rastúca stolička; zdroj: aktivacek.czrastúca stolička; zdroj: aktivacek.cz

3. Kolieska či klzáky? Niekedy rodičia kupujú klzáky namiesto koliesok, pretože nechcú, aby deti jazdili so stoličkami po izbe. Pre deti však klzáky nie sú celkom praktické. Stolička sa zle odsúva a prisúva k stolu, takže do nej väčšinou musia zložito liezť. Pre deti teda voľte radšej kolieska.

4. S podrúčkami alebo bez? Detské sedenie je dosť aktívne a plné pohybu, preto podrúčky sa v podstate nevyužívajú. Je ale dobré, keď má stolička nejaké madlo pre lepšiu manipuláciu. Nemusia to byť podrúčky, stačí napríklad madlo na opierke chrbta.

rastúca stolička; zdroj: ondalek.czrastúca stolička; zdroj: ondalek.cz

5. Aká farba a vzhľad? Vy sa hlavne postarajte o to, aby bola kvalitná a vhodná pre vaše dieťa. Voľbu dizajnu alebo farby už potom môžete nechať na vašom potomkovi. Možno kúpiť aj takú, aby sa farebne hodila do detskej izby. Rastúce stoličky sa robia v rôznych farebných kombináciách, jednofarebné alebo so vzormi a obrázkami, takže si určite vyberiete.

Kedy dieťaťu zaobstarať prvú stoličku?

Dieťa by si malo navyknúť na to, ako správne sedieť už predtým, než začne chodiť do školy. Ako všetci vieme, tam bude v laviciach tráviť veľa času. Kúpte mu preto jeho prvú stoličku už pokojne v 4 alebo 5 rokoch.

Úvodný obrázok.: ondalek.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS