28/12
Monalis je, keď....

Monalis je, keď....

28. prosince 2015 v 05.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Kuchyne , Obývacie izby , Predsieň , Spálne

Sponzorované odkazy

Nie, nie je to skomolenina Mony Lisy, ale je to nemenej zaujímavý artikel – avšak úplne súčasného charakteru a bývania. Severské poňatie, ktoré preniká aj do našich príbytkov.

Dánska návrhárka Kristine Mandsberg sídliaca v Kodani, vymyslela veľmi originálnu textíliu, s ktorou váš domov dostane osobitý ráz. A nazvala ju veľmi ľubozvučným slovkom – Monalis. A jej novinka doslova valcuje svet.

Monalisa ako Monalis ako „les“

Ideme v 3D

Monalis môže mať rôznu podobu a prevedenie, podstata však zostáva rovnaká. Každý zo vzorov v 3D kompozícii tlačenej metrážnej látky z bavlny, vás nenechá na pochybách, že máte pred sebou štýlovku. Produkt je navyše vyrobený v ekologickom režime, teda bez optických rozjasňovačov.

Jeho šírka je 150 cm a predáva sa na metre, keď bežný meter Monalisu vychádza na nejakých plus mínus 4 € a k dispozícii je v pestrej škále dekórov. Ako každý severský produkt ho nájdete predovšetkým na pultoch Ikea. Monalis je dobre udržiavateľný, keďže ho možno prať pri teplote do 60°C a je stálofarebný. Textília je minimálne krčivá a ľahko sa žehlí.

Monalisa ako Monalis ako „fantaskný dážď“

Textilné obrazy

Každý jeden kúsok Monalisu je de facto textilným obrazom a 3D poňatie mu dodáva na plastickosti. Pri pohľade na Monalis máte pocit, že ste vtiahnutí do obrazu a jeho vzory – stromy, listy, vtáky, kvapky dažďa, pierka a ruky – náhle miznú a zase sa objavujú.

Vďaka Monalis textílie v bývaní dostávajú nový rozmer. Počin mladej návrhárky z Kodane nezostáva nepovšimnutý a vďaka tomu, že Ikea každý výrobok spája s menom návrhára, aj meno Kristine Mandsberg je už známe. Ako dizajnérka na voľnej nohe spolupracuje nielen s OD Ikea, ale aj s divadlom, operou, filmármi a aktívna je aj na módnych mólach. Je výtvarníčkou a ilustrátorkou, ktorá vyštudovala vo svojej krajine Designskolen Holding, a potom Royal College of Art v Londýne.

Monalis ako Monalis ako „ruky“

Jej Monalis je pekným kúskom, ktorý vám nielen spríjemní bývanie a zútulní ho, ale tiež ho urobí nevšedným. Dekórov je toľko, že vyhovie vkusu každého. Sám Monalis váš príbytok oživí a precíti originalitou a osobitosťou, a je jedno akú farbu, či vzor zvolíte.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS