5/2
Matrac pre pokojný a plnohodnotný spánok

Matrac pre pokojný a plnohodnotný spánok

5. února 2016 v 22.00 , Spálne

Neústupné bolesti chrbta, nepríjemný tlak v oblasti krčnej chrbtice, nespavosť, bolesť hlavy a stres. Uvedené dôvody má na svedomí nekvalitný matrac, ktorý pravdepodobne neposkytuje chrbtici dostatočnú oporu. Telo nemôže počas spánku odpočívať a regenerovať sa, čo sa prejavuje zlou náladou už od rána. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, ako vybrať vhodný matrac pre pokojný a plnohodnotný spánok.

Ak sa domnievate, že čím je matrac drahší, tým kvalitnejší spánok vám dopraje, ste na omyle. V niektorých obchodoch je na matrace zľava, bez toho aby sa jednalo o chybné kusy. Pravdepodobne ide iba o starší model, ktorý na prepracovanosti a vlastnostiach nijako nestráca.

Matrac z PUR peny

Lacnejším variantom sú matrace z PUR peny, ktoré sú charakteristické zlou vzdušnosťou a krátkou životnosťou. K občasnému prespaniu sú ale ideálnym riešením. Aby sme nezostali iba u nevýhod, matrac z PUR peny má tiež výhody. Pýši sa dobrými ortopedickými vlastnosťami a výhodnou cenou. Nízka hmotnosť umožňuje ľahkú manipuláciu.

Matrac z HR peny

Na každodenné používanie sa hodí kvalitnejšia matrac z HR peny, ktorá sa vyznačuje dlhšou životnosťou. Nemusíte sa obávať, že po niekoľkých mesiacoch už nebude mať také vlastnosti ako na začiatku, pretože matrac z HR peny si svoje vlastnosti uchováva po celú dobu užívania. Na výrobu sa používa priedušný a antialergický materiál, ktorý sľubuje tvarovú stálosť. A nemusíte míňať vysoké sumy, pretože je poskytovaná na tieto matrace akcia.

Matrac z visco-elastickej peny

Veľkej popularite sa teší matrace z visco-elastickej peny, ktoré sa používajú predovšetkým u pacientov dlhodobo ležiacich. Výrobný materiál zaisťuje, že sa neobjaví preležanina. Pena perfektne reaguje na teplotu a tlak. Dlhodobá životnosť je samozrejmosťou. Stačí zadať „akcia matrace“ a môžete zohnať túto matrac za výhodnú cenu.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS