17/10
Jeseň pod dekou či plédom: Textilné doplnky pre jesennú pohodu

Jeseň pod dekou či plédom: Textilné doplnky pre jesennú pohodu

17. října 2016 v 07.45 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy

Za oknami je často už pochmúrne, mrholí, fúka vietor a lístie zo stromov stále viac a viac opadáva – nastal jesenný čas. Ako si spríjemniť domácu pohodu v tomto čase? Skúste to s vankúšikmi, dekami a prikrývkami!

Áno, hrejivé čaro domácej pohody môžu vykúzliť textilné doplnky. Tie majú formu vankúšikov, prikrývok, plédov a diek. Tieto príma veci, do ktorých sa môžete zababušiť a zavŕtať sa s hlavou v pohodlnom vankúšiku, sú akousi potrebnou nutnosťou jesenného času.

K pomyselnému teplu domova jednoducho patrili, patria a patriť vždy budú. Bez nich by váš príbytok nebol tým správnym a príjemným domovom. Chýbal by mu punc azylu po náročnom dni, kde sa môžete uchýliť so svojimi blízkymi.

Textilné doplnky majú vo vašich domovoch svoje neodmysliteľné miesto, zútulnia ho a nabijú pohodou. Predovšetkým sú veľmi variabilné a flexibilné. Možno ich presúvať, vrstviť, obmieňať, a využiť mnohými spôsobmi – podľa vašich potrieb, nálady aj farebného ladenia interiéru.

Bonusom je aj fakt, že nie sú nijako finančne náročné a že ich obmenou môžete za málo peňazí urobiť doma veľa muziky. Napríklad sezónne – v zime naladiť s nimi príbytok zimnou atmosférou, na jar jarnou, v lete na letnú hravú nôtu a teraz na jeseň hrejivou a pohodovou náladou.

Hrejivé mäkučké kúzlenie

Áno, s mäkkými textíliami v príbytku sa dá veľmi dobre čarovať – s ich farbami aj vzormi, alebo umiestnením. Teraz na jeseň pohoďte pár hnedých, hrdzavých, bordových, či žltých vankúšikov na pohovky, kreslá či rovno na koberec, predložku či kožušinku na podlahe. K tomu zložte pléd a deku s motívom pruhu, kociek, listov či abstraktným vzorom na kreslo, pohovku, alebo pod francúzske okno. Vytvoríte si tak doma útulné zóny relaxu, lákajúce k povaľovaniu sa a odpočinku.

A čo materiál?

Ideálnym spoločníkom na jesenný čas sú vlna, kašmír, plyš, umelá kožušinka, zamat, alebo novo frčí aj menčester, alebo tvíd. Tie sú rýdzo jesennými materiálmi v odevnej sfére, tak prečo nie v bytových doplnkoch? A nebojte sa strapcov, brmbolcov a šnúrok, ktoré vytvoria hravú atmosféru. Okrem motívov prúžkov, kociek, listov a abstraktných vzorcov sú v kurze aj vrkôčiky a ostatné geometrické vzorky.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS