24/2
Merajte čas betónovo

Merajte čas betónovo

24. února 2017 v 07.45 , Bytové doplnky , Design , Hodiny

Sponzorované odkazy

Náš život odtikávajú hodiny. Na určitú hodinu chodíme do práce, deti do školy, všetci do kina, či na schôdzky. Odmeriava sa čas televízneho a rozhlasového vysielania. Tak merajte čas štýlovo – merajte ho betónovo!

Áno, betónové hodiny sú v súčasnosti štýlovou novinkou dizajnu a vybavenia interiérov. Ich páchateľom je český dizajnér Jakub Velinský. Jeho betónové hodiny si môžete kúpiť, jedny z ôsmich typov – s jedným číslom a rôznymi farebne aj poňatím stvárnenými ručičkami.

Jeho betónové hodiny nasledovali po boome betónových svietidiel. Tie sa dostali medzi 5 TOP produktov v súťaži o najzaujímavejšie bytové doplnky na veľtrhu Design nábytok. Betónový, respektíve industriálny dizajn je dnes veľmi módny. A betónové hodiny Jakuba Velinského sú vyrobené zo surového betónu, doplneného jednoduchou líniou s rôznymi farebnými ručičkami aj štýlovým znázornením jednej číslice.

Hodiny majú všetky rozmery 30×30 cm na výšku a šírku, vážia 1,38 kg a v priemere merajú 30 cm. Sú osadené nemeckým strojčekom, zavesiť ich možno za plastový výlisok na zadnej strane hodín ideálne na skrutku – vrut so zapustenou alebo pologuľatou hlavou, ktorý ale nie je súčasťou balenia.

Betónový guľatý základ je doplnený alumíniovou ručičkou a jednou vyrezanou číslicou 3. Celé poňatie hodín má svoju krásu, nevšedné čaro, a zapojenie do bytového interiéru ho robí originálnym úžitkovým prvkom – betónovým meračom času. Betón dnes skutočne ide!

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS