18/3
Tajomstvo sily a krásy

Tajomstvo sily a krásy

18. března 2017 v 00.00 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Geniálny príbytok a pohodu domova robia niekedy drobnosti. Také tie maličké kúsky, nenápadne roztrúsené okolo vás – visiace na stene, ležiace na komode, stojace na polici. Proste bytové dekorácie.

Niekedy ich máte viac, inokedy len pár. A niekedy postačí v celom interiéri aj jeden taký kúsok. Originálne, neobvyklým poňatím, materiálom i spracovaním. A môže byť tajomstvom sily a pritom krehkej krásy, ktorá ozvláštni celý priestor.

BlackBox váza Seven pieskovaná, 133 €BlackBox váza Seven pieskovaná, 133 €

Takým kúskom je Blackbox váza Seven a Blackbox váza Triu. Nápadité, krásne funkčné umenie. Vázy s nevšedným tvarom, vyrobené ručne z varného skla. Naozaj sila a krehkosť v jednom. A môžete si vybrať, akú ju chcete mať. Dostať kúpiť striebornú, zlatú, pieskovanú, bronzovú, číru či conturax. Kolekcia váz Blackbox Seven a Triu evokuje tak trochu skúmavky v zhluku, či ohýbané sklenené potrubie.

BlackBox váza Triu zlatá; 122 €BlackBox váza Triu zlatá; 122 €

Každá je totiž ručne vytvorená z niekoľkých spojených trubíc rovnakého či ohýbaného skla. Seven tvorí (ako názov napovedá) sedem prepojených rovných „skúmaviek“ a Triu tri „ohýbané trubice“. Do každej jednotlivej skúmavky či trubice možno umiestniť vodu a do nej vložiť rezanú kvetinu, koreňovú izbovú rastlinku, alebo bez vody akúkoľvek elegantnú sušinu.

BlackBox váza Seven conturax; 111 €BlackBox váza Seven conturax; 111 €

Páchateľom týchto unikátnych kúskov je český dizajnér Jan Padrnos, ktorý roku 2000 založil dizajnérske štúdio BlackBox. K dnešku sú spolu so zakladateľom štyria dizajnéri, a tí sa spolu (alebo pod záštitou značky BlackBox sólovo) zaoberajú návrhmi a realizáciou bytových doplnkov a dizajnového nábytku. A to ako pre súkromné osoby, tak pre firmy. Konkrétne vyrába aj mestský mobiliár. Dnes je BlackBox renomovaným dizajnérskym štúdiom.

BlacBox váza Triu bronzová; 114 €BlacBox váza Triu bronzová; 114 €

Je veľmi zaujímavé, že takéto nádherné a neobvyklé kúsky ako BlackBox vázy Seven a Triu vyrába niekto, kto je pôvodnou profesiou strojný inžinier. Len sa Jan Padrnos nejako zahľadel do architektúry a bola z toho láska na celý život. Spolu so svojimi spolupracovníkmi tak dobývajú svet dizajnu a tvoria veľmi nápadité kúsky.

BlackBox váza Seven strieborná; 144 €BlackBox váza Seven strieborná; 144 €

Úvodné foto: BlackBox váza Triu číra za 96 €

Zdroj foto: Byudesign.cz;

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS