7/8
Nádherný masív: Extrémne krásna a ušľachtilá surovina na výrobu toho najlepšieho nábytku

Nádherný masív: Extrémne krásna a ušľachtilá surovina na výrobu toho najlepšieho nábytku

7. srpna 2018 v 23.15 , Obývacie izby

Hľadáte vysokokvalitný masívny nábytok, či už klasický alebo sofistikovaný dizajn? Potom ste na správnej adrese! Predstavíme vám veľký výber prvotriedneho nábytku, ktorý uspokojí tisíce možností interiérového dizajnu.

Masív je surovina, ktorá nestráca na svojej kvalite ani po niekoľkých rokoch a vy sa o tom môžete samozrejme veľmi rýchlo presvedčiť. Existuje veľa dobrých dôvodov na výber nábytku z takéhoto dreva. Nielen že je extrémne trvanlivý a odolný, ale tiež pôsobivý a atraktívny vo svojom tvare, štruktúre a možnostiach spracovania a využitia. Ak chcete vybaviť váš byt alebo dom masívnym nábytkom, mali by ste venovať pozornosť niektorým špeciálnym vlastnostiam.

V blízkosti prírody a so sofistikovaným dizajnom

Drevo je obnoviteľným zdrojom, ktorý sa po stáročia používa na výrobu štýlového a praktického masívneho nábytku. Vytvára prirodzenú atmosféru a jeho svedomité spracovanie zabezpečuje, že nábytok z masívneho dreva nielenže vyzerá elegantne, ale je zároveň aj prirodzeným a zdravým spôsobom, ako si zariadiť svoj interiér bez zbytočných komplikácií.

Masívne drevo sa získava priamo z kmeňa stromu a ďalej je spracovávané špecifickým obrábaním. Na rozdiel od iných výrobkov sa tie z takéhoto materiálu mechanicky a chemicky nezmenia ani v priebehu niekoľkých rokov. Aj preto sa veľmi často využíva na výrobu masívnych postelí, komod, kuchynských stolov, skríň a podobných doplnkov, ktoré ku svojmu spokojnému bývaniu potrebujeme ako soľ.

Útulný domova a kvalita, ktorú oceníte na prvý pohľad

Dnes sa kladie oveľa väčší dôraz na životné prostredie, ktoré je prirodzené a šetrné ku všetkému živému v jeho okolí. Masívny nábytok to urobí bez toho, aby ste museli hľadať kompromis medzi správnou voľbou a sofistikovaným dizajnom. Výhodou je aj to, že nech sú vaše nároky akékoľvek, masív z exotického prostredia bude tou najlepšou voľbou.

Čo vlastne zaručuje odolnosť masívneho dreva?

V prvom rade nie je masívny nábytok dyhovaný, čo má asi na trvanlivosť tohto materiálu najlepšie účinky. Ak sa budete rozhodovať len podľa ceny, ktorá je pri iných modeloch a napodobeninách prírody výrazne a niekedy až podozrivo nízka, určite sa z pôvodnej krásy a úžitkovej hodnoty nábytku tešiť dlhodobo nebudete.

Naopak, nádhera nábytku z masívneho dreva je prakticky nadčasová a prispieva k zdravému vnútornému prostrediu, ktoré je ušetrené od formaldehydu a iných škodlivých látok, ktoré samozrejme vdychujeme.

Exotický pôvod a krása prírody

Ak si vyberiete masívny nábytok z indického palisanderu (hnedočervené až fialové drevo) Sheesham z rodu Dalbergia sissoo alebo rovnako kvalitnej dreviny Manga, nielenže sa môžete tešiť z jeho dlhodobého využívania ale aj krásy. Zvláštny a ojedinelý odtieň tohto exotického masívu vás doslova dostane, takže ho budete chcieť mať vo svojom interiéri aj vy. Navyše si ho môžete nechať vyrobiť aj na mieru, čo je pre mnohých majiteľov domov alebo bytov úžasná možnosť. Presvedčte sa preto o kvalitách tohto masívu a začnite vyberať.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS