30/1
Zvlhčovač Kamome: štýlovka ktorá ladí s mnohým štýlom bývania

Zvlhčovač Kamome: štýlovka ktorá ladí s mnohým štýlom bývania

30. ledna 2019 v 00.00 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Zvlhčovače sa stále častejšie stávajú neoddeliteľnou súčasťou interiérov našich domovov. Je to dané súčasným životným štýlom, nedostatkom zelene, často pretechnizovaných domácností a tým vzniku minima vlhkosti v príbytkoch.

Ale všimli ste si, že prevažná väčšina zvlhčovačov ponúkaných všade okolo v obchodoch vyzerá nebývalo futuristicky, zaoblene a akoby vypadli z nejakého sci-fi? Takýto dizajn sa ale často bije s tým, čo doma máme. Teda so štýlom nášho bývania.

Prvý krok k zmene urobil japonský návrhár Kazuva Koike. Jeho zvlhčovač Kamome svojou hranatou siluetou skôr pripomína retro rádio, alebo pastelovú krabičku. A tak jeho umiestnenie na polici, komode, či stolíku korešponduje s mnohým štýlom bývania.

Doplní dobre

  • škandinávsky štýl
  • retro štýl
  • industriálny štýl
  • vintage štýl
  • country štýl
  • prímorský štýl
  • ale aj moderne tradičný štýl

Paleta troch pastelových farieb (svetlo zelená, ružová a smotanová) zvlhčovač Kamome predurčuje ako vhodného adepta zvlhčenie vzduchu mnohých interiérov.

Kto je Kazuya Koike?

Návrhár a dizajnér, ktorý sa narodil sa v roku 1980. V rokoch 2003 – 2012 pracoval ako vedúci dizajnér v dizajnovej spoločnosti v Osake. V roku 2012 Kazuya Koike založil vlastné štúdio a k tomu v rokoch 2012 – 2016 vyučoval ako profesor na čiastočný úväzok návrh výrobkov na Univerzite Kobe Design University.

Aktuálne spolu so svojím tímom pracuje na mnohých tuzemských a zahraničných projektoch v odboroch priemyselného umeleckého diela, papierenského tovaru dennej potreby, nábytku, domáce spotrebiče a ďalšie. So svojím tímom získal prvú cenu za dizajn a ocenenie iF Design.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS