25/2
Ako vybrať kvalitné krmivo pre psov a mačky?

Ako vybrať kvalitné krmivo pre psov a mačky?

25. února 2019 v 23.00 , Domy

V súčasnej dobe existuje nespočetné množstvo granúl, pričom každá značka si zakladá na rôznom pomere jednotlivých živín. Pri výbere by ste sa nemali rozhodovať podľa ceny, pretože ani vysoká cena nemusí byť vždy zárukou špičkovej kvality. V nasledujúcich riadkoch vám preto prezradíme, ako granule pre mačky a psov vybrať, aby boli vaši miláčikovia maximálne spokojní.

Veľkosť plemena

Predovšetkým u psov je nevyhnutné zohľadniť, o aké veľké plemeno sa jedná. Ak máte doma malé plemeno, určite zvoľte granule určené pre malé plemená, pretože sú menšie a obsahujú viac bielkovín a tukov. Čo sa týka granúl pre veľké a obrie plemená, tak sú nielenže väčšie, ale majú aj nižší obsah bielkovín a tukov, zase na druhú stranu sú bohatšie na kĺbovú výživu.

Vek zvieraťa

Do úvahy berte tiež skutočnosť, ako staré zviera je, pretože je rozdiel, či sa jedná o dospelého psa, alebo šteniatko. Zohnať sa totiž dajú priamo výživné granule pre šteniatka, dospelé jedince, ale aj starších psov.

Aktivita psa

Ak má váš psík dostatok pohybu, cvičíte s ním alebo sa venujete psím športom, rozhodne siahnite po variante s vyšším obsahom tuku. V prípade, že nie je psík vystavený vysokej záťaži, tak také granule nekupujte, pretože zbytočne by priberal na váhe, pretože nemá dostatočný energetický výdaj.

Tip: Ak máte svojho maznáčika doma, občas sa stane nejaká nehoda, a potom je nevyhnutné to niekam dať. Kúpte si praktické výsuvné koše, ktoré môžete dať pokojne aj do kuchyne. Dokonale využijú priestor a ponúkajú maximálnu hygienu.

Ako vybrať vhodné krmivo pre psa či mačku?

V prvom rade, či už sa jedná o špeciálne granule pre mačky či psy, sa zamerajte na bielkoviny, pričom prevažovať by mali živočíšne, nie rastlinné. Ďalej je dôležité, aby mäso obsiahnuté v krmive bolo buď čerstvé, alebo sušené. Pokiaľ sa jedná o masovú múčku, zamerajte sa, z čoho je presne zložená, napríklad či sa jedná o kuraciu múčku, jahňaciu, kačaciu a podobne. Ak je na krmive uvedené len „mäsová múčka“, vyhnite sa mu, pretože neviete, čo presne obsahuje.

Ďalej by nemali chýbať zdroje sacharidov, presne špecifikovaný tuk a podobne. V niektorých granulách nájdete aj ovocie a zeleninu ako zdroj vitamínov, čo nie je určite zle.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS