26/3
Nemusíte hneď kupovať nový spotrebič, stačí vymeniť len poškodenú súčiastku

Nemusíte hneď kupovať nový spotrebič, stačí vymeniť len poškodenú súčiastku

26. března 2019 v 23.00 , Kúpeľne

V súčasnej dobe si veľa domácností nevie predstaviť, ako by fungovali bez domácich spotrebičov. Automatická práčka, umývačka riadu, sušička, mikrovlnná rúra, chladnička, mraznička. Všetko sú to domáci pomocníci, ktorí vám uľahčia celkom dosť práce. Predstavte si, že by ste museli prať bielizeň ručne, schovávať salámy do pivnice alebo nemať zásoby v mrazničke. Bohužiaľ, zákon schválnosti funguje v najmenej vhodný okamih, a tak sa väčšinou stane, že niektorý z uvedených spotrebičov prestane fungovať v najmenej vhodný okamih.

Ak nemáte dostatok voľných peňažných prostriedkov, aby ste si mohli kúpiť úplne nový spotrebič, nevadí, pretože mnohokrát stačí vymeniť len náhradný diel, ktorý je poškodený. Len kúpite Beko náhradné diely a môžete sa pustiť do opravovania.

Kde kúpiť náhradné diely?

Ak ste natoľko zruční, že si zvládnete spotrebič opraviť sami, zrejme budete hľadať len náhradné diely. Záleží na tom, akú značku máte, pretože čo značka, to iné súčiastky. Stačí do vyhľadávača napísať napríklad Electrolux náhradné diely a ponúknu sa vám rôzne prvky. Dôležité je ale najprv zistiť, čo vlastne máte hľadať, pretože náhradných dielov je veľa. Pokazilo sa horné výhrevné teleso, regulátor energie, filter čerpadla na práčke alebo len ložisko? Všetko nájdete v internetovom obchode teleso.sk, kde sú náhradné diely rozdelené aj podľa značiek.

Nezabudnite ani na modernizáciu kúpeľne

Grohe Grohtherm 800 chróm – Termostatická vaňová batéria, foto: kupelnasnov.skGrohe Grohtherm 800 chróm – Termostatická vaňová batéria, foto: kupelnasnov.sk

Keď už sa púšťate do opráv, rovno sa zamerajte aj na kúpeľňu. Obľube sa tešía úsporné termostatické batérie, ktoré nachádzajú uplatnenie u vaní. Zakúpiť môžete model v rôznych cenových reláciách. Zatiaľ čo niektoré varianty vyjdú na 120 eur, iné aj na viac ako 400 euro. Záleží len na tom, čo od batérie očakávate.

Pri výbere náhradných dielov by ste sa nemali zameriavať len na cenu. Dôležité je, aby boli súčiastky kvalitné a spotrebič vám poslúžil ďalších niekoľko rokov.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS