10/4
Home office: aktuálna možnosť, ako ďalej pracovať

Home office: aktuálna možnosť, ako ďalej pracovať

10. dubna 2020 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Obývacie izby

Sponzorované odkazy

V čase pandémie Covid-19 je jednou z možností, ako môcť ďalej pracovať bez väčších obmedzení v režime Home office, teda práca z domu. A aj pri nej je potrebné mať vhodné a optimálne pomôcky.

Je jasné, že nie všetky profesie je možné z domu realizovať, ale ak to ide, je to veľmi dobré riešenie. Riešenie toho, ako byť izolovaný od prípadnej nákazy v pracovnom kolektíve, pracovať a zároveň mať zaistené financie za prácu. Pracovné pomôcky sú v takom prípade potrebné. Sú to najrôznejšie drobnosti pre kancelársku prácu a prácu na počítači či notebooku. A prečo si nekúpiť niektoré štýlové, cool a ešte k tomu české kúsky?

Nielen, že vás bude práca doma baviť, ale ešte podporíte tuzemského a rýdzo českého výrobcu. České papiernictvo Papelote je na trhu už viac ako desať rokov a podarilo sa mu niečo celkom nevídané – priviedlo Čechov naspäť k papieru. Necháte sa zlákať aj vy?

Papelote blokyPapelote bloky

Papelote: bolo, nebolo

Papelote založila Kateřina Šachová, pričom projekt vznikol prvotne ako diplomová práca a z nej sa potom stal realitou. Ku Kateřine sa pridali Michaela Kukovič a Juraj Hrovíth, ktorí dali život Papelote do detailu. Cieľom bolo a stále je oživiť zabudnutú krásu papiera, papiernictva, papiernických potrieb a vôbec všetkých tých drobností okolo neho a z neho. Podľa tímu Papelote kreativita nie je len um tvorby nejakého umeleckého diela, ale možnosť ako tvorivo, originálne a vôbec osobito vyriešiť nejaký problém. V našom Home office pracovný problém.

Tie nápady a podnety prichádzajú mnohokrát znenazdania, a preto buďte aj vy vo svojom Home office pripravení a majte po ruke notes, zápisník, zošit, poznámkový blok, alebo čokoľvek iné, čo sa vám z papiernického sortimentu zdá vhodné. Sú to väčšinou maličkosti, ktoré považujeme za samozrejmé a veľmi bežné.

Papelote klasikaPapelote klasika

A ktoré produkty, ktoré nájdete na e-shope papelote.cz môžete využiť?

Zošit Envelope

Praktický zošit Envelope patrí medzi prvé papelote výrobky. Jeho poznávacou značkou sú obálkové dosky, do ktorých si môžete schovať najrôznejšie vizitky, poznámky a ďalšie nevyhnutnosti. Podobné praktické detaily výrobkov Papelote sú bežné. Originálny zošit sa po desiatich rokoch vracia na scénu v limitovanej narodeninovej edícii a poslúži ako praktický zápisník aj obálka všetkým milovníkom papiera a kreativity. Zošit Envelope má 32 listov a stojí 6 €.

Gumička na písacie potreby

Papelote vie vyrábať dekoračné trendy, ale aj super praktické novinky. Napríklad ich patentovaná gumička na ceruzku, ktorá udrží zavretý aj ten najhrubší zošit. Hurá, koniec strateným ceruzkám! Jednoduché, funkčné, dokonalé. Gumičku na ceruzky A5 dostanete za cenu 4 €.

Papelote gumičkaPapelote gumička

Peračník

Peračník, čo nie je z látky ani z papiera, a napriek tomu toho veľa vydrží a robí parádu aj po rokoch. Obľúbený je hlavne medzi študentkami, ale zachraňuje poriadok u všetkých vekových kategórií. Dá sa použiť na kozmetiku, na nabíjačku, alebo čokoľvek vás napadne. Tyvekové puzdro Paper L s rozmermi 24 × 18 cm stojí 11 € za kus.

Látkový obal, ktorý sa dá prať – na diár, zápisník, alebo knihu

Jednoduché látkové obaly sú ďalšie z praktických pomôcok, ktoré sú zároveň jednoduché a krásne. Dnes už sa pôvodné papierové obaly na knihy takmer nevyrábajú a to je škoda, pretože knihy si nejakú vrchnú vrstvu rozhodne zaslúžia. Prúžkované a inak vzorované košieľky od Papelote preto slúžia ako ochranná vrstva, ale zároveň aj obranný štít proti zvedavým pohľadom spolucestujúcich na vašu knihu. Aj keď… Je možné, že pozornosť skôr pritiahnu. Čo čítate sa však nikto nedozvie. Látkový obal na knihu s rozmermi 34 × 22,5 cm, kúpite za 8 €.

Washi pásky

Sortiment Papelote už od samého začiatku dopĺňajú aj japonské dekoratívne pásky, s ktorými do Česka dorazila aj ďalšia možnosť toho, ako kreatívne pracovať nielen s papierom. Farebné lepiace pásky z ryžového papiera krásne držia, a pritom sa dajú bezo zvyškov odstrániť, dajú sa nimi zdobiť DIY želania aj steny. Kto pred 5 rokmi nepoužíval washi, ako by nemal vkus, pamätáte? A pásky z papelote vďaka svojej vkusnej potlači skrášlia vaše domovy aj v roku 2020. Washi MT páska s geometrickými vzormi vyjde na 3 € za kus.

Papelote puzdro PAPERPapelote puzdro PAPER

Rôzne cool zápisníky

Jej kúsky sú čarovné a príjemné pre prácu. Zápisníky sú pre kreatívne riešenie problémov robené, a tak buďte pripravení a majte zápisník vždy po ruke. Tie dostanete v rôznych dizajnoch, veľkostiach aj v cenách.

Blok s čistými listami Vega

Že kreatívne neznamená originálne a bláznivé, ale originálne, použiteľné a zmysluplné, dokazuje Vega blok, elegantný čierny zápisník s obalom z vegánskej kože. Tento odolný, poddajný a príjemný materiál zaručuje dlhú životnosť, ale aj lásku na prvý dotyk. Vega blok je skrátka radosť brať do rúk a používať. Vega blok kúpite za 16 €.

Denník v látkovom obale

Denníky v látkových obaloch patria k ikonickým papelote výrobkom. Okrem toho, že obaly zaručujú odolnosť, majú aj ďalšie praktické funkcie: za dosky sa dajú zastrčiť všemožné útržky, vstupenky, pohľadnice či fotky a dosky obsahujú aj integrovanú gumičku, ktorá slúži ako šikovná úchytka na ceruzku a poistka proti zvedavým pohľadom okolia. Snímateľný látkový obal je možné vyprať na 30 °C, vymeniteľné vnútro dostanete s linajkovými, alebo s čistými listami, v oboch variantoch obsahuje tiež všitú záložku. Denník v látkovom obale vyjde na 17 €.

zošit Envelopezošit Envelope

Bodkovaný zápisník: Kapsul

Kreatívny sme všetci, kľúčom je si nápady zapisovať, povedali si v papelote a stvorili zápisník vo vreckovom formáte, ktorý budete mať stále po ruke. Napríklad na každodenné poznámky, nákupné zoznamy, alebo zaujímavé citáty. Jeho oblé rohy sú odolné proti opotrebeniu a vyrobený je zo 100% recyklovaného papiera. Aj tento najmenší formát obsahuje gumičku, ktorá ho udrží zatvorený. Kapsul, zápisník vo vreckovom formáte stojí 3 €.

Krúžkový blok Spiral A5

Ikonický blok sprevádza papelote už od samého začiatku a za tú dobu sa stal bestsellerom. Univerzálny zápisník môže byť totiž všetkým od skicára až po knižku. Na výber je v dvoch farbách, dvoch veľkostiach a s piatimi typmi vnútra. Papelote gumička udrží stránky pohromade a zmestí sa doň až päť ceruziek a pevné dosky slúžia ako podložka a umožňujú tak zapisovanie nápadov za akejkoľvek situácie. Blok je súčasťou kolekcie ocenený v rámci Czech Grand Design. Spiral A5 vás vyjde na 8 €.

Skicár s gumičkou Skica M alebo L

Ako napovedá názov, blok Skica sa hodí pre skicovanie. Ale tiež maľovanie, napríklad tušom, alebo vodovými farbami. Stránky sú totiž z papiera vysokej gramáže, takže sa len tak nepremočia. Skica ale nie je obyčajný trhací blok, jednotlivé obrázky sa dajú vďaka otvárateľným krúžkom vybrať a vystaviť, darovať, alebo napríklad poslať poštou ako pohľadnicu. Blok v pevných doskách obopína patentovaná gumička so štyrmi očkami, do ktorej sa dajú zastrčiť výtvarné potreby. Skicu M (cestovná veľkosť medzi A5 a A6), alebo skicu L (praktická atypická veľkosť medzi A4 a A5) zakúpite za 11 € a 13 €.

Školský zošit Klasika A5

Farebný zošit Klasika A5 skvele poslúži nielen na školské zápisky, ale napríklad ako čitateľský denník, alebo zbierka receptov. Každá farba zošita obsahuje iný typ vnútra a jeho oblé rohy chránia proti „oslým ušiam“. Zošit je navyše súčasťou kolekcie ocenený v rámci Czech Grand Design. Zošit Klasika A5 môžete mať za 3 €.

Tipy zakladateľky Papelote Kateřiny Šachovej, dnes kreatívnej riaditeľky Papelote, vám možno vnuknú inšpiráciu ako tie kreatívne nápady a myšlienky spracovávať.

Ako podporiť kreativitu?

  • Píšte rukou. V mozgu tak zapojíte viac centier a myšlienky si tak nielen lepšie zapamätáte, ale rovno sa k nim začnú pripájať ďalšie a ďalšie nápady a súvislosti. Už len tým, že si veci zapisujeme, o nich vlastne premýšľame.
  • Definujte si problém písomne, to vám pomôže utriediť si, o čo vlastne ide a uvidíte všetky súvislosti pekne pohromade.
  • Dajte si pauzu a nechajte mozog, nech to vymyslí za vás. Najlepšie nápady prichádzajú nečakane, napríklad tesne pred spaním, alebo na prechádzke. Majte preto zápisník vždy pri sebe.
  • Vyhýbajte sa rutine. Občas sa vráťte domov inou cestou, presťahujte doma nábytok, objednajte si jedlo, čo ste ešte nevyskúšali, alebo si kúpte doplnok vo farbe, ktorú bežne nenosíte. Každý nový podnet je žiaduci.
  • Hýbte sa, stačí dvadsať minút denne. Súvislosť medzi pohybom a kreativitou je vedecky dokázaná.

Zdroj foto: Papelote.cz, úvodné foto: Papelote zošit Vega

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS