8/5
Ergonomická stolička s nulovou gravitáciou: Varier Gravity Balans

Ergonomická stolička s nulovou gravitáciou: Varier Gravity Balans

8. května 2020 v 00.00 , Design , Stoličky

Sponzorované odkazy

Chcete si pri práci, alebo po práci oddýchnuť a sedieť pohodlne? Potom vám iste príde vhod ergonomická stolička Varier Gravity Balans.

Ak pracujete z domu, alebo doma prácu dorábate, spríjemnite si tento čas pohodlným a cool sedením. Takým, ktoré ponúka ergonomická stolička Varier Gravity Balans od renomovaného dizajnéra Petera Opsvik. Doslova vám spojí priestor medzi tým pracovným a tým súkromným. Prinesie totiž do neho nebývalú rovnováhu, a to doslova. Varier Gravity Balans je totiž ergonomická stolička s nulovou gravitáciou.

Varier Gravity Balans

Stolička Varier Gravity Balans bola navrhnutá ako mix relaxácie a produktivity. Je to vízia toho, čo by moderná stolička mala mať a aká by mala byť. Teda multifunkčná a esteticky príjemná. To, čo odlišuje túto stoličku od iných je fakt, že nemá žiadne mechanické nastavovacie časti, je vyrobená tak ergonomicky, že pohyby vášho tela diktujú jej jednotlivé polohy. Tak jednoduché a zároveň rafinované.

Môžete sa rozhodnúť upraviť ju v štyroch rôznych uhloch a polohách, čo vám poskytne priestor, aby ste boli flexibilný ako so svojím telom, tak s aktuálnou (relax či pracovnou) situáciou a stolička sa vám doslova sama naformovala podľa miesta a účelu, na ktorý je umiestnená .

Na stoličke môžete sedieť v akejkoľvek polohe, ktorá vám vyhovuje – od kľačania po plne sklopné ležadlo, pre relax, narovnanie chrbta či pre prácu z domova. Jedinečná podoba stoličky Varier Gravity Balans zaisťuje, že vaše telo je bez ohľadu na to, ako sedíte, neustále kľúčovým bodom jej vyvažovania, čo vám umožní minimálny posun váhy, a tak presun z jednej polohy do druhej.

Možno ste počuli, že mnohé stoličky chrbtu a dlhodobému sedeniu nesvedčia. Avšak táto stolička mýty borí. Stolička Varier Gravity Balans v reáli poskytuje zvýšenú bedrovú podporu a je plne sklopená. Navyše novozélandský návrhár Peter Opsvik myslel aj na osoby menšej postavy, a tak vytvoril opierku hlavy, je posuvná a tým tiež nastaviteľná.

Ergonomická stolička Varier Gravity Balans vďaka svojej konštrukcii podporuje lepšie prirodzené držanie tela a mobilitu. Je hladká, prispôsobivá a jedinečná.

Multifunkčné kolenné stoličky Varier Gravity Balans

  • Materiál: drevo, pena a textílie
  • Nastaviteľná opierka hlavy
  • Hojdací mechanizmus
  • Názov výrobku: Varier Gravity Balans
  • Výrobca: Varier
  • Návrhár: dizajnér Peter Opsvik
  • Cena 1 997,– Euro vrátane DPH
  • Kúpiť stoličku môžete u výrobcu Varier tu

Pozrite si videoupútavku

Varier

Varier je moderná škandinávska značka nábytku založená v Osle v roku 2006 a inšpirovaná pohybom. Od roku 1979 ponúkajú stoličku s jedinečným dizajnom, stelesňujúcim aktivitu, slobodu a inováciu. Ich produkty vyvíjajú a navrhujú s niekoľkými známymi škandinávskymi dizajnérmi (OIE, Ekström, Salto a Sigsgaard) vrátane Petera Opsvik, od ktorého je Varier Gravity Balans. Firma je známa a uznávaná ako výrobca „zdravého“ nábytku.

Peter Opsvik

Je nórsky priemyselný dizajnér narodený v roku 1939, vyštudoval Vysokú školu úžitkového umenia v Bergene a nórsku štátnu školu úžitkového umenia v Osle. Pracuje ako priemyselný dizajnér na voľnej nohe od roku 1970 a v súčasnosti má vlastné dizajnérske štúdio v Osle, kde pracuje so siedmimi kolegami so zameraním na produktový dizajn ako prostriedok pre riešenie problémov v reálnom živote.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS