7/7
Testovanie matracov

Testovanie matracov

7. července 2020 v 00.00 , Spálne

Tiež ste niekedy premýšľali, ako sa testujú matrace? Nástup nových technológií sa nevyhol ani svetu spánku. Prečítajte si, akým spôsobom takéto testovanie prebieha u matracov českej značky Tropico.

Pod pojmom testovanie matracov si niekto môže vybaviť prácu snov. Spať na rôznych matracoch a vyberať tie, na ktorých sa spalo najlepšie. My máme na mysli skôr testy mechanické pomocou moderných technológií.

Ešte pred výrobou kvalitných matracov sú testované použité materiály, čím je zaručená ich zdravotná nezávadnosť. Následne prebiehajú záťažové testy, ktoré skúmajú, čo všetko matrace vydržia.

My zachádzame ešte ďalej a matrace testujeme s ohľadom na ich ortopedické vlastnosti a ich vhodnosť vzhľadom ku konkrétnemu typu postavy jedinca, ktorý na matraci spí. Vďaka medzinárodnej kooperácii s Hilding Anders má výrobca matracov Tropico k dispozícii tie najmodernejšie materiály a technológie nielen pri výrobe matracov, ale aj pri ich testovaní. Priamo v mieste výroby sme vybudovali testovacie centrum Ergolab, kde skúmame dôležité vlastnosti matracov. K dispozícii máme aj testovacie centrum SleepLab vo Švajčiarsku, kde sa okrem mechanickej výdrži matrace testujú aj ergonomické, hygienické, teplotné a vlhkostné vlastnosti. Aby matrac týmito testami prešiel, musí sa prispôsobiť stavbe tela, byť odolný proti baktériám, plesniam aj fyzickému opotrebovaniu a byť schopný udržať teplotu aj vlhkosť vhodnú pre ľudský spánok.

Najčastejším procesom mechanického testovania matracov je záťažový test matracov.Najčastejším procesom mechanického testovania matracov je záťažový test matracov.

Najčastejší spôsob testovania matracov

Najčastejším procesom mechanického testovania matracov je záťažový test matracov. Cieľom tohto testu je zistiť mieru zmäkčenia, preležania a celkovej odchýlky v čase. Matrac je tak namáhaný pomocou testovacieho valca 40–150 tisícmi mechanickými cyklami. Tieto cykly odpovedajú bežnému používaniu od 2 do 8 rokov.

Pri každom matraci z ponuky Tropico nájdete piktogram, kde je uvedený presný počet mechanických cyklov. Napríklad u najobľúbenejšieho matraca Super Fox je to 100 000 cyklov, preto je možné na jadro matraca ponúknuť záruku 6 rokov.

Ergo Check

Zvoliť správny typ matraca nie je ľahké – jeho skladba totiž môže nepriaznivo ovplyvňovať váš spánok. Pomocníkom vám bude práve prístroj Ergo Check. Jedná sa o veľmi citlivú podložku, ktorá je vybavená tlakovými bodmi. Tie po zaľahnutí vyhodnotia bodové rozloženie váhy v závislosti na vašej polohe spánku. Meranie je potom demonštrované farebným diagramom. Výsledkom je možnosť vybrať si matrac presne na mieru podľa vašich zdravotných požiadaviek.

Nástup nových technológií sa nevyhol ani svetu spánku.Nástup nových technológií sa nevyhol ani svetu spánku.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS