31/8
Koronavírus a svetová finančná kríza pripravujú ľudí o prácu

Koronavírus a svetová finančná kríza pripravujú ľudí o prácu

31. srpna 2020 v 21.00 , Byty

Už na jeseň sa pomaly chystala ďalšia svetová finančná kríza, podobná ako tá, ktorá nás stretla v roku 2008. Jej dopady ešte viac prehĺbila svetová pandémia koronavírusu . Protikoronavírusové opatrenia, zatvorené reštaurácie, podniky a penzióny, zlikvidovali veľa malých podnikov a drobných živnostníkov. Ľudia, ktorí pracujú v automobilovom priemysle vidia, že vzhľadom na klesajúci dopyt po automobiloch, majú tiež menej práce.

Ešte viac zasiahla táto situácia obyvateľov malých dedín a mestečiek, v ktorých je aj dobe, kedy nie je finančná kríza o zamestnanie núdza. V našich končinách nie je celkom bežné, aby sa ľudia sťahovali za prácou, ale ak bude táto situácia pokračovať aj naďalej, pravdepodobne nám nič iné neostane. Vo veľkomestách sa práca, aj keď napríklad podradnejšia, než na ktorú máme vzdelanie, nájde vždy.

Lokalita blízko parku Račianske mýto, foto: finep.skLokalita blízko parku Račianske mýto, foto: finep.sk

Ak nechcete nechať manželku s deťmi na vidieku samých, ale máte v pláne si nájsť zamestnanie vo veľkom meste, mali by ste si nájsť bývanie, ktoré bude zodpovedať požiadavkám vašej rodiny. Nájsť prácu a potom sa presťahovať aj s rodinou. Byty Bratislava sú teraz dostupné, pretože vďaka pandémie sa realitný trh nehýbal. Bytov na prenájom je viac, pretože aj prenajímanie prostredníctvom Airbnb, je značne obmedzené.

Ak chcete predať svoj domček, či máte nasporené finančné prostriedky a namiesto prenájmu, zháňate byt na predaj Bratislava určite si zo širokej ponuky developerských firiem vyberiete. Realitný trh stagnuje, ľudia sú s investíciami do bývania a zadlžovania vo forme hypoték veľmi opatrní, pretože nikto nevie, ako sa bude situácia okolo koronavírusu vyvíjať ďalej.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS